x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special ERĂ NOUĂ LA CASA ALBĂ/Stilul “black” al clanului Obama

ERĂ NOUĂ LA CASA ALBĂ/Stilul “black” al clanului Obama

de Sînziana Stancu    |    25 Ian 2009   •   00:00
ERĂ NOUĂ LA CASA ALBĂ/Stilul “black” al clanului Obama

De ce nu ne putem lăsa de Michelle Obama? Foarte simplu, pentru că abia a apărut! Şi nu oricum, ci brusc, în premieră istorică şi postură inedită: ca prima... “Primă Doamnă” de culoare a Americii.

Aproape necunoscută până la manifestarea intenţiilor prezidenţiale ale soţului său Barack Obama, Michelle, ca şi el, au suscitat la început îndoieli, bârfe, zvonuri, crize de orgoliu şi câte şi mai câte. Dar, uşor-uşor, cuplul Obama a devenit omniprezent şi le-a intrat sub piele tuturor, nu numai americanilor. Obama a fost idolatrizat pentru curajul său şi ideile nobile şi revoluţionare – puţin cam utopice, după părerea unora – pe care le-a dezvăluit în campanie, promiţându-le americanilor şi lumii întregi un soi de “nouă eră”, în care toată lumea se va înţelege cu toată lumea. În ce-o priveşte pe Michelle, ea a devenit noua “obsesie prezidenţială” de la un capăt la altul al Pământului, făcându-şi loc pe treapta cea mai înaltă a podiumului în clasamentul celor mai admirate şi popularizate consoarte de şefi de stat. Ce-a mai reuşit cuplul Obama a fost să-şi împartă atribuţiile de imagine, el aducând oamenilor speranţa, iar ea atrăgându-le privirea.

MICHELLE, OUR BELLE. Aşa se face că Michelle a ajuns acum “our belle”, vorba cântecului... Beatles, “Michelle, ma belle”... tra-la-la, nu-i aşa?... Presa a ridicat-o în rangul ăsta, ca să simtă tot americanul, mai ales negresele familiste, că doamna de la Casa Albă e aproape de ele în cuget şi-n simţiri şi că ar putea şi ele să atingă imposibilul. Da, Michelle poate fi considerată modelul succesului absolut în comunitatea de culoare, nu numai că a ajuns prima la Casa Albă, ci şi pentru viaţa ei împlinită: carieră, căsnicie, copii, ca să fim drepţi! Tot presa americană i-a atribuit şi statutul rar de a fi cunoscută de toată lumea numai după numele ei mic, Michelle. Până la urmă, ăsta-i un truc arhicunoscut, practicat de mai toţi politicienii, pentru a câştiga un plus de popularitate şi încredere din partea celor pe care îi conduc. Să nu uităm că americanii, prin excelenţă, folosesc de mult diminutive când vorbesc despre preşedinţii lor şi despre soţiile lor. Aşa că, Michelle, nu e tocmai excepţia.

În schimb, tot presa, The Washington Post, s-a încumetat să o “încoroneze” cu litere de-o şchioapă ca “Regină a stilului”. Discutabil, având în vedere că noua “Primă Doamnă” de la Washington a fost făcută praf tot de presă, dar mai mult de cea de peste ocean, pentru toaletele pe care le-a purtat de “Ziua Inaugurării”. Colierul cu ştrasuri, care se confunda cu gulerul rochiei, mergea ca nuca-n perete la o ţinută de zi, iar rochia de seară, învolburată şi cu broderie proeminentă o făcea să pară “grasă”, după părerea specialiştilor europeni, foarte pretenţioşi, cum îi ştim. În fine, americanii o văd “unică”, pentru că Michelle impune şi inspiră deopotrivă şi a devenit peste noapte noua “icoană a modei”.

APA NEGRULUI. Oricât s-au străduit, curioşii nu au reuşit să afle chiar toate secretele doamnei Obama. Acum îi obsedează marca de parfum pe care îl foloseşte şi dacă are intenţia să creeze o marcă personală, după modelul celebrităţilor de la Hollywood, care cred că e o datorie de onoare să îşi materializeze pentru eternitate “aroma” propriului trup. Apropo de chestia asta, un băşcălios scria pe un forum că, dacă ar fi să creeze un parfum cu propriile-i umori, care să o caracterizeze, Prima Doamnă ar face bine să folosească extracte naturale din propria-i urină. Ooo, nici chiar aşa! Răutăciosul i-a dat, anticipat, şi un nume: “Apa Negrului”...

MACHO ŞI SUPERMAN. De lângă o femeie care personifică un nou stil estetic nu poate lipsi un bărbat pe măsură. Barack a răsturnat imaginea obişnuită a bărbatului de peste 47 de ani, fiind considerat un “macho” şi un “Superman”. Nu-şi arată vârsta, nu a făcut burtă, e suplu şi e foarte interesat să se menţină în formă. Aleargă câte trei kilometri pe zi, joacă baschet cu regularitate şi e foarte atent ce mănâncă. E înnebunit după brocoli, iar la sfârşitul unei zile extenuante ronţăie nuci şi batoane cu proteine şi bea suc natural de fructe de pădure, înainte de a se aşeza de-a binelea la masă. Are din când în când şi pofte vicioase, cum sunt ciocolata cu caramel, un strop de alcool şi, uneori, câte o ţigară

×
Subiecte în articol: obama michelle esenţe tari