Majoritatea funcţionarilor publici din administraţia locală din Alba nu au intrat luni în grevă, cu excepţia unor angajaţi de la Primăriile Aiud şi Ocna Mureş şi de la Casa Judeţeană de Pensii. Nu au participat la greve funcţionarii din Primăriile Alba Iulia, Blaj, Sebeş sau Consiliul Judeţean Alba. În schimb, la Aiud şi Ocna Mureş, trei sferturi dintre salariaţii primăriilor au încetat lucrul, fiind asigurate serviciile care au legătură directă cu publicul.
La Casa de Pensii Alba au intrat în grevă 44 din cei 73 de angajaţi. Pensionarii care au de depus acte sau de ridicat bilete pentru tratament au serviciile asigurate din acest punct de vedere. În grevă s-au aflat şi 34 din cei 279 de lucrători din penitenciarul din Aiud. Greviştii au protestat în faţa unităţii, 29 dintre ei fiind în afara programului, iar cinci alegându-se cu ziua tăiată. Activitatea penitenciarului nu a fost afectată, fiind asigurat inclusiv transportul deţinuţilor la instanţe. În schimb, deţinuţii nu au fost scoşi luni la muncă. Şi la Judecătoria Alba Iulia, grefierii au declanşat greva de solidaritate. Cu demersul Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Justiţiei „Grefierul” Alba s-au solidarizat, potrivit purtătorului de cuvânt al instanţei, judecător Andrei Băncilă, şi magistraţii. În schimb, la Tribunalul Alba şi la Curtea de Apel Alba Iulia nu s-a recurs la protest, grefierii nefiind afiliaţi la sindicat. De asemenea, peste 60 la sută dintre cadrele didactice - aproximativ 2.500 de persoane - au semnat pentru greva generală, dar unii dintre dascăli s-au retras de la protest, sindicaliştii afirmând că unii directorii de şcoli au facut presiuni asupra profesorilor. Proba de luni a bacalaureatului s-a desfasurat normal şi nu a fost afectată de protest, deoarece dascalii care au aderat la grevă au fost înlocuiţi din comisii de Inspectoratul Şcolar. Potrivit liderului Sindicatului din Învăţământ Alba, Ioan Stanca, sindicatul analizează posibilitatea unei acţiuni în instanţă, bazată pe faptul că au fost încălcate drepturile sindicaliştilor la grevă, ei fiind înlocuiţi pentru că şi-au exprimat susţinerea pentru protest.
Cea mai mare acţiune s-a derulat de către cei din sănătate, peste 500 de cadre medicale de la toate spitalele din Alba protestând timp de două ore în faţa unităţilor, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate anunţate de guvernanţi. Cei peste 200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba care au participat la acţiunea de protest au afişat pancarde cu mesajele „Vrem să muncim, nu să cerşim”, „Viitor-minus 25 %”, „25 %, taxă de sărăcie”, „Luaţi banii de la şmecheri, nu de la sugari”. Acţiuni asemănătoare au avut loc şi la spitalele din Aiud, Abrud, Cîmpeni, Ocna Mureş, Sebeş şi Zlatna, a subliniat liderul Sindicatului Sanitas Alba, Marius Sepi. Protestul cadrelor medicale nu a afectat activitatea medicală, cel mult unele operaţii fiind programate să înceapă mai târziu, fiind asigurate urgenţele medicale, a precizat directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, Doru Drăgan. (Lucian Dobrater)