x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special In redactie la Romania libera - "Ovidiu nu o sa vrea sa vorbeasca!"

In redactie la Romania libera - "Ovidiu nu o sa vrea sa vorbeasca!"

27 Mai 2005   •   00:00

Agitatie mare la Romania libera ieri, dupa aflarea vestii ca jurnalistii eliberati din Irak vor fi externati din centrul de recuperare fizica si psihologica si se vor putea alatura familiilor lor.

  • de MIRA BALAN
  • De pe avizierul de la intrarea in redactie a disparut afisul cu cei trei si, printre diverse note interne, si-au gasit locul doua mesaje ce amintesc de ziarista franceza Florence Aubenas si de ghidul ei, Hussein Hanoun, tinuti ostatici in Irak de o grupare terorista, de 141 de zile. "Veniti pana la 27 mai si semnati petitia de solidaritate!", scrie pe acele foi.

    FORFOTA MARE. La sectia Investigatii, unde lucreaza Ovidiu Ohanessian sunau telefoanele in disperare. Toti din presa spera sa afle de la seful sectiei Investigatii mai multe si primii, si in exclusivitate ceva despre Ovidiu. Jurnalisti din tara si de "afara" vor sa-si programeze interviuri cu Ovidiu, dar nimeni nu stie cand se va intoarce acesta la munca si, mai ales, daca va dori ori putea sa vorbeasca despre experienta din Irak.

    "Dupa cum il cunosc eu, si spun ca il cunosc bine, nu cred ca o sa vrea sa vorbeasca despre acest lucru. O sa ignore subiectul si o sa se concentreze sa continue anchetele incepute si pe care le-a abandonat cand a plecat in Irak. Cred ca o sa se intoarca repede la munca, fiindca este un tip puternic si va incerca sa uite ce s-a intamplat in Irak", spune Costel Oprea.

    "Arata rau. Este doborat. E un tip solid, puternic, iar cand l-am vazut la aeroport, sa nu-l mai recunosc. E schimbat foarte mult. Pot spune ca e genul cinic, dar acum nu am recunoscut nimic din vechiul Ovidiu. Sper sa treaca totusi peste aceasta trauma si sa revina curand la munca", spune Mihai Mihailescu, coleg de sectie cu Ovidiu.

    Si colegii de la sectia Social asteapta cat mai repede sa-l vada pe Ovidiu in redactie. "Merg la Cotroceni pentru ca asta simt. Si multi de aici vor merge. Sper ca acum, dupa doua zile de odihna, sa arate mai bine fata de cum arata la aeroport", spune Valentina Grigore, sef sectie Social.

    "EL A INSISTAT". Inainte de a pleca in Irak, Ovidiu incepuse sa lucreze la niste anchete despre vechile structuri ale Securitatii. Ovidiu a mai fost intr-o zona de conflict, in Afganistan, impreuna cu seful lui, Costel Oprea. "El a insistat sa plece in Irak, stiind foarte bine care e riscul. Nu l-a obligat nimeni sa mearga, asa cum s-a spus. Dupa ce se va intoarce in redactie, ce va face in continuare va fi decizia lui, dar cred ca va dori sa-si continue anchetele incepute", spune seful sectiei Investigatii de la Romania libera.

    Ovidiu Ohanessian este redactor la Romania libera de trei ani, lucrand la sectia Investigatii. Este acreditat la Ministerul de Interne si la Ministerul Apararii Nationale.

    De la ziar mai multi colegi de-ai lui Ovidiu au dorit sa mearga la Palatul Cotroceni, acolo unde, aseara, Ovidiu, Sorin si Marie-Jeanne s-au intalnit cu presedintele Traian Basescu si de unde au fost in sfarsit "recuperati" de familiile lor.

    ×
    Subiecte în articol: eveniment ovidiu