x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Info eveniment 1 iulie 2007

Info eveniment 1 iulie 2007

01 Iul 2007   •   00:00

Gafă - Ministrul Cioroianu incurcă ţările

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat ieri la Ohrid, in Macedonia, că relaţiile cu Rusia trebuie să se menţină pozitive, fără a ignora sursele energetice alternative, aşa cum face Georgia - ţară care nu deţine insă resurse energetice importante, informează Realitatea TV. După declaraţia şefului diplomaţiei romăne, purtătorul de cuvănt al Ministerului de Externe, Ilie Bănică, a precizat că ministrul se referea de fapt la Azerbaidjan, şi nu la Georgia.

Incident - Posibil atentat la Glasgow

O maşină in flăcări a intrat ieri intr-un terminal al aeroportului din oraşul Glasgow, in sudul Scoţiei. Poliţia a anunţat iniţial că a fost vorba de un accident şi că două maşini s-au ciocnit in apropiere de terminal, iar una dintre ele a luat foc. După acest anunţ insă, poliţia a evacuat aeroportul şi a anulat toate cursele aeriene. Poliţiştii au confirmat şi arestarea a două persoane. Incidentul a avut loc la o zi după descoperirea a două maşini capcană la Londra.

Avocaţi - Uniunea Barourilor are un nou lider

Uniunea Naţională a Barourilor din Romănia şi-a desemnat o nouă conducere in urma Congresului Avocaţilor ce s-a desfăşurat la Eforie Nord in perioada 29-30 iunie. Noul preşedinte, cu un mandat de patru ani, este Gheorghe Florea. Cei trei vicepreşedinşi sunt: Mircea Petre Stănculescu, Ionel Haşotti şi Dorin Suciu. Congresul a mai dezbătut şi alte probleme ale profesiei şi a reafirmat că orice ingerinţă in raporturile dintre avocat şi client incalcă regulile fundamentale ale secretului profesional.

Pensii - Tăriceanu spune că Geoană minte

Premierul Călin Popescu Tăriceanu şi-a asumat ieri la Braşov meritul total al promovării Legii Pensiilor, susţinănd că doar Guvernul Romăniei poate promova proiecte de lege care imbunătăţesc situaţia pensionarilor. Eliberat de spectrul unei moţiuni de cenzură a PSD in actuala sesiune parlamentară, premierul a spus: "Geoană şi PSD incearcă să-şi atribuie tot meritul majorării pensiilor. Este o minciună sfruntată". La răndul

său, ministrul Economiei Varujan Vosganian a anunţat creşterea pensiilor pentru ţărani cu 50% de la 1 septembrie. (Libiu Mateescu)

Aniversare - Hong Kong, la China de 10 ani

Fosta colonie britanică Hong Kong aniversează astăzi 10 ani de la retrocedarea sa către China. Pentru autorităţile de la Beijing evenimentul este o adevărată paradă de forţă: elicoptere şi vase de luptă de la baza navală din Hong Kong, plus alte manifestări.

Potrivit sondajelor recente, 55% dintre locuitorii fostei colonii continuă să se definească "cetăţeni ai Hong Kong-ului" şi nu "cetăţeni chinezi".

Bucureşti - Noi restricţii in trafic

Traficul rutier in centrul Capitalei, pe Bulevardul I.C. Brătianu, este restricţionat incepănd de azi pentru lucrări la sistemele de canalizare. Şantierul va afecta două benzi, pe sensul Piaţa Unirii - Piaţa Universităţii pănă la 8 iulie.

×
Subiecte în articol: eveniment