x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ingredientele unei gigantice sărbători a fotbalului

Ingredientele unei gigantice sărbători a fotbalului

06 Iun 2008   •   00:00
Ingredientele unei gigantice sărbători a fotbalului

Printre cele 31 de meciuri de la Campionatul European, suporterii mai pot participa în perioada turneului final şi la numeroase evenimente culturale, concerte şi expoziţii.



Printre cele 31 de meciuri de la Campionatul European, suporterii mai pot participa în perioada turneului final şi la numeroase evenimente culturale, concerte şi expoziţii.

În ce priveşte fotbalul, fiecare dintre cele opt oraşe gazdă a pregătit spaţii publice pentru vizionarea partidelor, care pot găzdui zeci de mii de persoane. Gratuite şi situate nu departe de centrele istorice ale oraşelor respective, sau avînd în fundal peisaje magnifice, aceste spaţii au cunoscut un imens succes şi la Campionatul Mondial de acum doi ani, din Germania.

Cel mai mare, de-a lungul bulevardului vienez Ring, va permite vizionarea tuturor celor 31 de meciuri pe nouă ecrane gigantice, în cei 100.000 de metri pătraţi putînd intra 70.000 de suporteri. Incinta va fi inaugurată la 7 iunie cu un concert avînd pe afiş Corul copiilor din Viena, Orchestra simfonică din Viena şi solista pop Christina Stuermer, care va interpreta imnul oficial al Euro-2008.

EXPOZIŢIE. Dar fotbalul nu va invada doar stadioanele şi străzile, dar şi spaţiile culturale. Pe perioada turneului final, expoziţii dedicate sportului cu balonul rotund vor avea loc în trei muzee din Basel şi Viena. Arta modernă va fi şi ea prezentă la Muzeul din Klagenfurt, cu opere ale unor artişti polonezi, croaţi şi germani, ţările ale căror selecţionate se vor înfrunta în acel oraş. De menţionat şi că oficialităţile din Berna, capitala Elveţiei, intenţionează să ofere în timpul CE intrarea gratuită pentru muzeele oraşului.

CONCERTE. Muzica nu putea lipsi nici ea, cele mai importante concerte fiind programate în zilele fără meciuri. Astfel, Elton John va cînta la Viena, la 28 iunie, iar Placido Domingo va concerta la 27 iunie, la Palatul Schonbrunn. De asemenea, un spectacol aparte de teatru, cu personaje ale lui Sheakespeare metamorfozate în fotbalişti, intitulat “Regatul meu pentru un balon”, va fi prezentat la 7 şi 8 iunie la Klagenfurt.

×
Subiecte în articol: ediţie specială