x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Dana Mladin, de la "Plasa de Stele": Nu sunt maestra, sunt MAMAIA FARSELOR

Dana Mladin, de la "Plasa de Stele": Nu sunt maestra, sunt MAMAIA FARSELOR

de Anca Nicoleanu    |    24 Ian 2013   •   21:20
Dana Mladin, de la "Plasa de Stele": Nu sunt maestra, sunt MAMAIA FARSELOR
Sursa foto: Andrei Alex. Moise

De 11 ani, a băgat vedetele în perieţi, cu farsele pe care le pune la cale la Antena 1, în emisiuni precum "Cacealmaua", "Paparazzi", "Râsmeriţa", "Noaptea erorilor", "Iubirea face farse" şi, de cinci sezoane, "Plasa de stele". Până să vină în trust, a prezentat la TVR "Şcoala vedetelor". Apoi a produs, tot acolo, "Surprize, Surprize". Din 2002, de când a venit în Antenă, şi până acum, Dana Mladin şi-a inclus în CV, în calitate de producător, emisiuni precum "Ciao, Darwin", "Ziua judecăţii", "O noapte de vis", "Între prieteni" şi o mare parte a revelioanelor Antenei 1. Dana povesteşte cele mai amuzante farse făcute de-a lungul vremii, în emisiuni de televiziune, anunţă noutăţile noului sezon "Plasa de stele" şi dezvăluie secretul relaţiei cu... Dan Negru.

■ Jurnalul Naţional: Eşti o maestră a farselor, pentru că "Plasa de stele" nu este singura emisiune de gen pe care ai realizat-o. Care au fost acele farse care, din punctul tău de vedere, au fost cele mai amuzante?
■ Dana Mladin:
Nu sunt “maestra farselor”, ci “mamaia farselor” (râde). Fac farse alături de colegul meu, regizorul Claudiu Peruşco, încă de acum 11 ani! Paparazzi a fost prima emisie cu farse spectaculoase, despre care lumea îşi aduce aminte şi astăzi (Nicu Constantin în lift cu gravida, Adi Despot urmărit de poliţie în elicoptere, Smiley agresat de puşcăriaşi şi legat de copac în pădure, Fuego spălat pe dinţi de chelneri etc.). Au urmat apoi altele, până în zilele noastre...
Când stăm şi ne aducem aminte de farse – fie că alături de noi sunt oameni cu care am lucrat atunci sau oameni cu care facem farse acum, punem pe primul loc farsele spectaculoase, cu desfăşurare mare de forţe. De amuzat, ne amuză reacţiile “victimelor”. Multe dintre vedete ne-au surprins prin modul lor de a (re)acţiona la scenariile cu care se confruntau în teren. Sunt sute de farse făcute şi comentăm cu o plăcere nebună farsa de pe Transfăgărăşan făcută lui Cătălin Moroşanu, farsa făcută lui Traian Băsescu, scenariul cu mortu’n casă, făcut Danei Săvuică. De asemenea, farsa cu prostituatele care îl agresează pe Cristi Chivu, nunta de mafioţi la care se trezeşte Ovidiu Komornic sau mireasa nebună cu care se pricopseşte Botezatu. Şi lista poate continua!

■ Care dintre protagonişti au avut reacţii dintre cele mai dure? Cum aţi reuşit să-i împăcaţi?
■ În timp, ne-am confruntat cu mai multe tipuri de reacţii dure: de la înjurături, plecarea cu tam-tam din “câmpul minat”, obiecte aruncate, uşi sparte, până la ameninţări cu procese, dar şi leşinuri. Da, mulţi s-au supărat. Dar nu atât pe noi, cât pe complici. Pentru că ăsta e norocul nostru: complicii sunt, în majoritatea cazurilor, cei care ne dau vedetele “pe tavă”. De împăcat victimele reuşim să le împăcăm, pentru că sunt oameni inteligenţi şi, după ce le trece supararea, le revine simţul umorului.

■ Care-s vedetele pe care n-aţi reuşit să le păcăliţi nicicum?
■ Dan Negru este un exemplu! Acum mulţi ani, am încercat de mai multe ori, însă ne-a dejucat planurile! Şi iată cum e viaţa asta, am ajuns să facem farse împreună...

■ În noul sezon, veţi face farse şi copiilor, dar şi oamenilor obişnuiţi. Cum reacţionează copiii la astfel de... surprize?
Pentru noi e un experiment. E prima oară când prindem copii în plasă. Şi pot spune că mulţi ne-au surprins şi pe noi cu reacţiile lor. Trebuie însă precizat că scenariile pentru copii sunt lipsite de orice urmă de agresiune, de orice urmă de răutate sau de “luat peste picior”. Scenariile pentru ei nu vor decât să le dezvăluie reacţiile în situaţii simpatice, inedite, amuzante. Vrem să le vedem copiilor candoarea, atunci când nu au habar că nişte camere îi filmează.

■ Oamenii obişnuiţi sunt mai uşor sau mai greu de păcălit, în comparaţie cu vedetele?
■ De multe ori, oamenii obişnuiţi ne creează probleme mai mari decât starurile. O vedetă are, prin natura statutului ei, nişte limitări ale propriilor reacţii. Ba pentru că o ştie lumea, ba pentru că nu are voie să îşi exteriorizeze reacţiile. Oamenii obişnuiţi te pot lăsa cu ochii în soare când îţi e lumea mai dragă. Li se întâmplă ceva nelalocul lui, întorc spatele şi pleacă... Sezonul ăsta încercăm ceva absolut nou: farse realizate într-o locaţie externă, fix în acelaşi timp cu filmarea emisiei. Dan va fi... spiriduşul din ureche, cel care, pe ascuns, va îndruma actorii noştri în desfăşurarea scenariului pentru oamenii obişnuiţi.

■ Vedetelor li se vor mai face farse sezonul asta?
■ Da, clar! Cum să renunţăm la “bomboana de pe tort”?... La ora asta avem câteva vedete-victime: Connect-R, Jorge, Nico.

■ Ai tu o slăbiciune pentru Dan Negru, de-l iei prezentator la mai toate producţiile tale, sau aşa se nimereşte?
■ (Râde) E tare asta! Nu, nu îl iau eu prezentator, ci îmi este dat... cu forţa, cum şi eu îi sunt dată lui cu forţa. “Logodna” noastră profesională este deja bătută în cuie de nişte ani, de şefii noştri. Noroc că numai logodna, că mai putem fugi unul de altul după filmări. Dacă îl întrebi pe Negru, îţi va spune cu siguranţă ce îţi spun şi eu acum: de multe ori, ne-am bate!

■ Ţi s-a făcut vreodată vreo farsă? Cum ai reacţionat?
■ Nu sunt un personaj bun pentru farse. Deloc. Aş fi o “victimă” ce nu ar merita difuzată... Am avut parte nu de farse, ci doar de păcăleli şi nu am reacţionat conform aşteptărilor...

■ De ce să mă uit la noul sezon "Plasa de stele"?
■ Mai bine eşti telespectator de Plasa, decât să fii victimă la Plasa...

____________________________________________
Plasa de stele ■ Antena 1 ■ Miercuri, ora 20.30

×
Subiecte în articol: dana mladin plasa de stele