x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri După stenogramă, Blejnar e uşor depresiv, dar se ţine bine

După stenogramă, Blejnar e uşor depresiv, dar se ţine bine

de Luiza Moldovan    |    06 Sep 2012   •   12:43
După stenogramă, Blejnar e uşor depresiv, dar se ţine bine

Ingrijorat de aparitia in presa a unor stenograme compromitatoare, Traian Basescu, presedintele suspendat dar totusi nesuspendat si care totusi va fi demis dupa ce va fi iar suspendat, daca va fi suspendat, l-a chemat la o ciorba de burta pe Sorin Blejnar, aceasta "fata mare' (ca sa citam din clasici in viata), care nu stie, n-aude, nu vede. Pentru ca Sorin Blejnar e imaculat si el nu stie niciodata nimic. Ce a urmat vedeti aici:

Traian Basescu (sorbind enervant, din lingura cu ciorba prea fierbinte): Ce-mi facusi, bai Sorine?

Sorin Blejnar (incercand sa-i ia ardeiul iute din fata lui Basescu): Ce facui, sefu'? Niste stenograme, da' nu cine-stie-ce. Ce, adica ce? N-am voie sa vorbesc cu fratele tau despre prieteni si despre prietenie?

Vorbesti despre prietenie cu frati-miu, ma?

Pai vorbesc, de ce sa nu vorbesc! Prietenia e floare rara, prietenia trebuie cultivata, rar mai gasesti azi un prieten adevarat! Nu vezi ca ne asculta pe la colturi? Nu mai poate omu' sa manance o fasole cu ciolan la Da Vinci, ca stie toata presa ce eructezi tu acolo! Tot melteanu'. Da', in fond, stii ceva? Chiar sa stie! Poate cu ocazia asta afla si ei ceva despre aceasta calitate rara, pe cale de disparitie, prietenia! Eu sunt prieten cu tine, tu esti prieten cu mine, si mai multi sunt prieteni cu tine si chiar si cu mine, ca io ce am?

Pai tu n-ai voie, ba, sa ai prieteni, ca tu esti sef la ANAF!

Ma rog... vorba vine "sunt', ca nu mai sunt.

Ba, Sorine, io te suspectez ca esti prost, ma!

Da, sefu' sunt prost! Sunt prost de bun! Se poate spune si asa, ca-s prost, Da, sunt prost! Pe toata lumea ajut, la toti vreau sa le fie bine, te iubesc, sefu'! Iti iubesc si familia! O iubesc si pe Elena, pe doamna Maria nu mai zic... Pe Mircea... pe Mircea il ador, pur si simplu.

Ma uit asa la tine si nu-mi vine sa cred pe cine am crescut la san. Trebuia sa-ti dau un test de inteligenta cand nici prin gand nu mi-a trecut sa te pun la ANAF. Vreau sa se consemneze: ai fost un dobitoc!

Ma recuperez, incerc sa ma fac bine. Lucrurile merg conform planului. Cine ce ma-ntreaba, zic ca nu stiu, pentru ca chiar asta e: nu stiu! Nu stiu nimic! Nu stiu nimic de nici o evaziune fiscala, pe Comanita nu-l cunosc, pe Marta nu l-am vazut in viata mea, eu ce stiu eu? Eu cumpar paine d-aia ieftina, faramicioasa, ca stiu ca m-asteapta ziaristii la poarta, sa ma vada ca mananc prost, ca tot romanu', e o strategie si asta...

Sa nu fii prost degeaba...

Exact, sa nu fiu prost degeaba. Sefu', te asigur ca lucrurile se desfasoara conform planului. "Nu stiu' sunt cuvintele de ordine, mi-a zis si avocatu', "ba', zice, "tu nu stii, n-ai vazut, habar n-ai, esti sigur pe tine, n-ai nici o problema ca ti-au pus sechestru pe viloiul de bugetar, cumparat din salariul tau de om cinstit, in buricu' targului, sa fii aproape de job...'

Ha, ha, ce-mi placi, Sorine! Oi fi tu prost, da'-mi placi! Ai umor, bai, golane!

Haide, ma, Traiane, ce palaria mea? Ca nu sunt nici io venit cu pluta pe conducta!

Nu stii, n-ai vazut, habar n-ai! Ha ha!

Pai da? Eu sunt calm! Da, n-am voie sa parasesc tara! Ei si ce? N-o parasesc! Tara noastra e bogata si frumoasa! Mai sunt multe de vazut in tara noastra! Nici daca m-ai ruga n-as pleca din tara, uite-asa! Ca-mi iubesc patria si prietenii! Nu vezi ca cele mai importante cuvinte din viata omului incep cu "pi'? "Patrie', "prieteni'...

Cum ziceau golanii aia de la Parazitii, "viata iese pe p...a, da' se duce pe p..a', ha, ha!

Deci, Traiane, asculta la mine! Eu ce fac, fac din prietenie! Fac ce fac dar stiu ce fac. Si, daca tot ai citat din Parazitii, sa mai zic si io una, ca da bine in context, "unii dintre noi, adica voi, sunteti muisti'.

Ha, ha! Ba, Sorine, ma-ta are cratima!

Mama????? Mama n-are cratima! Jur! De fapt, nu stiu sa aiba vreo cratima mama! Las-o pe mama in pace! Nu stiu nimic, sunt foarte calm, sa-mi puna si sechestru pe cratima, sunt calm, n-am nimic, eu mananc paine ieftina, sunt un om obisnuit, am nevasta, il iubesc pe frac-tu, care are cratima...

Mircea n-are cratima, da' ma-ta are cratima! Ha, ha, ha!

S-au intamplat lucruri... sa fim atenti...

Ia si papa si taci din gura!

Da, Traiane, da' arde rau! Frige!

Lasa, ba, sufla si taci!

(acest dialog a fost, este si va fi unul imaginar)

×