x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Mihaela Purdea, surpriza de ieri

Mihaela Purdea, surpriza de ieri

de Sorin Anghel    |    14 Sep 2008   •   00:00
Mihaela Purdea, surpriza de ieri

BIATLON  ●  IARNA NU-I CA VARA
Sportiva de la CSAM Bucegi Predeal a reuşit să se impună în proba de sprint, devansîndu-le pe Eva Tofalvi, Alexandra Rusu şi Dana Plotogea.



BIATLON  ●  IARNA NU-I CA VARA
Sportiva de la CSAM Bucegi Predeal a reuşit să se impună în proba de sprint, devansîndu-le pe Eva Tofalvi, Alexandra Rusu şi Dana Plotogea.

Poiana Braşov. Drumul coboară spre Rîşnov. Poliţia închide circulaţia. "E un raliu de biciclete jos, în oraş", este explicaţia oamenilor legii. Ce raliu? Care biciclete? Cum adică raliu de biciclete? Îi explici omului că e vorba de biatlon pe role, dar nu te crede. Nici nu crede că există aşa ceva. Îi arăţi nişte hîrtii şi îţi dă voie să pleci. Dar tot nu e convins. "Să nu vă mai întoarceţi pe aici dacă m-aţi minţit!". Biatlonul pe role este varianta de vară a celui mai popular sport de iarnă. În Germania, la o etapă de Cupă Mondială asistă cam 25.000 de oameni. Nici la Rîşnov nu a fost lume puţină, ultima etapă din cadrul Cupei Europei la Biatlon pe Role fiind cel mai important eveniment găzduit de către oraşul aflat la poalele Masivului Postăvaru.

CONCURS. Ieri, proba feminină de sprint (7,5 km) a fost plină de surprize. Chiar dacă a efectuat trei ture de penalizare, Mihaela Purdea, de la CSAM Bucegi Predeal, a ieşit învingătoare, depăşind-o cu 41 de secunde şi două zecimi pe Eva Tofalvi, care a efectuat numai două ture de penalizare. "Rolele mi-au alunecat foarte mult, lucru care m-a dezavantajat pentru că eu merg mult «din picioare»", a explicat Tofalvi. O surpriză a fost şi locul trei, obţinut de Emoke Szocs, de la Miercurea Ciuc. La băieţi, bulgarii au făcut legea, Krasimir Anev şi Mihail Kletchorov clasîndu-se pe primele două poziţii. Treapta a treia a podiumului a fost ocupată de Victor Pînzaru, din Republica Moldova, acesta fiind declarat cîştigător şi la juniori. Dintre romîni, cel mai bine s-a descurcat Roland Gerbacea, locul 5 la "general" şi 2 la juniori. Astăzi, de la nouă, are loc proba de pursuit.

×
Subiecte în articol: eveniment