x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Mihnea Constantinescu se intoarce la MAE

Mihnea Constantinescu se intoarce la MAE

de Monica Iordache Apostol    |    21 Apr 2007   •   00:00
Mihnea Constantinescu se intoarce la MAE

Premierul Tăriceanu este părăsit de unul dintre sfătuitorii cei mai apropiaţi: directorul său de cabinet, Mihnea Constantinescu . De săptămana viitoare, acesta va renunţa la funcţia de consilier de stat la cabinetul primului-ministru pentru a se reantoarce in Ministerul de Externe.

Mihnea Constantinescu ne-a confirmat informaţia, spunand că se va intoarce in MAE in calitate de "ambasador cu insărcinări speciale". "După doi ani in care am lucrat la cabinetul primului-ministru, cred că e momentul să imi văd şi de profesia mea", ne-a declarat Constantinescu, adăugand că, probabil, inainte de a-şi relua activitatea va avea o perioadă de vacanţă. "Plecarea mea nu are nici o conotaţie politică. Doar se suprapune intamplător pe acest moment agitat", a explicat Constantinescu.

Deşi a colaborat doar doi ani cu Tăriceanu, Mihnea Constantinescu a lucrat cu o parte a premierilor postdecembrişti. A fost purtător de cuvant al premierului Petre Roman, intre 1990 şi 1991, apoi director de cabinet al premierului Theodor Stolojan, in 1992, şi, in final, director de cabinet al premierului Adrian Năstase. Pentru Năstase a avut şi calitatea de consilier diplomatic. Conform CV-ului său, a mai fost director de cabinet şi consilier pentru mai mulţi miniştri: Adrian Severin, Andrei Pleşu, Mişu Negriţoiu. Are gradul de ambasador in MAE din 2002.

×
Subiecte în articol: eveniment constantinescu mihnea