x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Monstrii de langa noi

Monstrii de langa noi

de Adriana Oprea-Popescu    |    13 Mar 2006   •   00:00
Monstrii de langa noi

In utimii sase ani, zece copii au fost rapiti de pedofili, violati si ucisi. Au murit in chinuri de neima-ginat. Pentru ca astfel de crime sa nu se mai intam-ple, in numele tuturor parintilor din Romania, Jurnalul National cere ca nume-le pedofililor eliberati din inchisori sau din spitalele de psihiatrie sa fie publice. Dreptul la viata al unui copil trebuie sa aiba mai multa valoare decat dreptul la identitate al unui criminal!

Faceti publice numele pedofililor liberi!

In utimii 6 ani zece copii au fost rapiti de pedofili, violati si ucisi. Au murit in chinuri de neimaginat. Singura vina a acestor copii este ca au avut incredere intr-un adult. Cea mai mare culpa apasa asupra noastra, pentru ca nu stim sa ne aparam copiii de astfel de monstri...

Ce e de facut? Acum 10 ani, o fetita de 7 ani din New Jersey a fost violata si ucisa. La scurt timp, in California a fost promulgat un act legislativ care-i poarta numele. Legea Megan permite parintilor americani sa afle identitatea pedofililor eliberati din inchisori sau din spitalele de psihiatrie, pentru a-si putea proteja copiii de ei. Legea Megan e valabila astazi in toate statele Americii.

ALATURA-TE! Acum 5 ani, in Marea Britanie, o fetita de 8 ani, Sarah Payne, a fost violata si ucisa. Parintii ei au lansat o campanie prin care cer autoritatilor acelasi lucru: ca oamenii sa poata afla, pe baza unui acces controlat la un registru special, daca in vecinatatea lor locuiesc indivizi care au comis infractiuni de natura sexuala.

Cerem si noi acelasi lucru. Nu militam pentru pedeapsa cu moartea, desi aceia care au violat si ucis copii ar merita sa sfarseasca in aceleasi chinuri groaznice. Nu cerem castrarea lor, asa cum fac astazi danezii... Cerem doar ca prin Codul Penal sa fie pedepsite toate formele de abuz sexual, cerem ca notiunea de "perversiune sexuala" sa fie bine definita si rugam instantele ca atunci cand judeca astfel de cazuri sa nu dea dovada de clementa si sa aplice maximum pedepsei prevazute de lege.

Cerem, in numele tuturor parintilor din Romania, ca numele pedofililor eliberati din inchisori sau din spitalele de psihiatrie sa fie publice. Dreptul la viata al unui copil trebuie sa aiba mai multa valoare decat dreptul la identitate al unui criminal!

Rugam Ministerul Justitiei si partidele parlamentare sa se alature demersului nostru. Aici si acum. Sunt poate alte lucruri ce suporta amanare... Insa unui copil care moare in chinuri groaznice, pentru ca noi suntem astazi prea comozi, nu-i mai poate da nimeni niciodata viata inapoi!

IN MEMORIAM. In dupa-amiaza zilei de 29 noiembrie 1999, Alexandru Iulian Rebciuc de 11 ani, din Suceava, a fost violat. A murit pe un pat de spital trei zile mai tarziu. Cauza decesului: "trombo-embolie cerebrala consecutiva unei plagi rectale penetrante in cavitatea abdominala, cu rupturi de rect prin retentie de corpuri straine". Altfel spus, Alexandru a fost victima unui maniac sexual care, dupa ce l-a violat anal, i-a introdus in rect un bat, perforandu-i intestinele. Cateva ore mai tarziu, bestia avea sa faca o noua victima...

La 29 noiembrie 1999, Dragos Mihai Bolohan (12 ani) a fost trimis de mama sa sa cumpere paine si nu s-a mai intors. Parintii reclama disparitia la Politie si sunt sfatuiti sa-si caute singuri, mai temeinic, copilul. La 1 decembrie este descoperit intr-un canal cadavrul baiatului. Fusese violat, avea bratul stang fracturat si prezenta multiple leziuni in zona fetei si a gatului - urme de strangulare. Asasinul celor doi copii, Mihai Olariu, a fost retinut de politisti la 9 decembrie.

In februarie 2000, Andrei Cutca (15 ani) a murit legat cu o curea de un copac de pe dealul Caprita, in timp ce o bestie cu chip de om il viola. Adrian a disparut de acasa la 16 februarie 2000, cand a fost acostat de asasin, Viorel Chirila (34 de ani), care l-a rugat sa-l ajute contra cost sa care un sac cu cartofi. A fost gasit mort la 1 martie, iar legistii au stabilit ca baietelul se inecase cu voma.

CRIMINALI LIBERI. In luna martie a anului 2002, Lukacs Dalma, in varsta de 15 ani, nu s-a mai intors de la scoala si a fost data disparuta. Dupa doua luni, cativa lucratori de la Regia de Apa o gasesc pe fata intr-o gura de canal, in pielea goala, legata la picioare cu un siret. La nivelul capului avea urme de lovituri. In urma primelor cercetari se constata ca fata a fost violata, apoi ucisa. Autorul acestui oribil asasinat se afla inca in libertate.

Ionut Gabriel Dragomirescu avea 11 ani si era din Bucuresti. A disparut de acasa in seara zilei de 31 ianuarie 2004. A doua zi de dimineata, trupul sau a fost gasit neinsufletit la marginea padurii Ciolpani. Desi el figura ca persoana disparuta la Biroul Urmariri Politia Sectorului 4, cadavrul a fost identificat abia dupa 3 zile... Inainte de a fi ucis prin strangulare cu o curea, Ionut a fost violat si torturat. Si in acest caz, criminalul este liber!

PEDEAPSA. Ana Maria Ceobanu, in varsta de 16 ani, a fost gasita la 18 martie 2004 intr-un tunel de sub centrul Iasiului strangulata cu cordonul de la ghiozdan si violata. Fata fusese ascunsa in catacomba supranumita "Casa Diavolului". Dupa 7 luni a fost descoperit si criminalul: Ionut Ceobanu, fratele victimei, major. A fost condamnat la 25 de ani de inchisoare.

ARS DE VIU. 18 februarie 2005. Un baietel de numai 7 ani din Tulcea pleaca in jurul orei 13:00 la joaca si nu se mai intoarce. Parintii reclama disparitia sa la Politie. Peste cateva zile este gasit cadavrul micutului, carbonizat in proportie de 90%. Este arestat si ucigasul: Alexandru Morunas, un vecin al copilului. In ziua disparitiei a ademenit baiatul, spunandu-i ca merg la o sala de jocuri electronice. L-a dus insa intr-o cladire parasita, unde a incercat sa-l violeze. Pentru ca s-a opus, baietelul a fost batut pana cand a lesinat. Apoi, agresorul a pus cartoane pe el si i-a dat foc. Legistii au stabilit ca moartea copilului a fost cauzata de un traumatism cranio-cerebral cu fractura de bolta si baza de craniu, contuzii cerebrale, asociate cu arsuri de gradul trei si patru.

VIOLATE SI UCISE. Larisa Chelaru (8 ani) a disparut de acasa la 18 octombrie 2005. Cadavrul ei a fost gasit, intamplator, la 29 decembrie in tomberonul de langa bloc. Asasinul fetei era vecinul de vizavi, Robert Ciobanu (17 ani). Tanarul, care mai abuzase sexual si alti minori din localitate, a luat-o pe Larisa de acasa, a incercat sa o violeze, a batut-o crunt (in esofagul fetei a fost gasit un dinte al copilei) si apoi a ucis-o prin asfixiere. Desi Politia avea indicii care-l incriminau, Rober Ciobanu a fost arestat abia dupa 73 de zile, o data cu gasirea cadavrului fetei.

Andreea Mihaela Dodan avea 5 ani si 9 luni. A disparut din satul Plopeni, judetul Constanta, la 1 august 2005. Corpul ei neinsufletit a fost gasit dupa aproape jumatate de an, in noaptea de 26/27 ianuarie 2006. Andreea fusese ucisa si violata de Adrian Florescu, un tanar de 25 de ani care locuia vizavi de casa familiei Dodan. Vreme de sase luni, cadavrul fetei a stat ingropat in curtea casei asasinului.

La 18 octombrie 2005, Claudia Mihai, de 11 ani, a plecat sa cumpere paine si nu s-a mai intors. Parintii fetei reclama disparitia la Politie. La 22 octombrie, tatal Claudiei ii informeaza pe politisti ca banuieste unde ar fi fata. In momentul in care oamenii legii intra in apartamentul lui Emanoil Paiscar (53 de ani), acesta se arunca de la balcon. Politistii se retrag din cercetari. Revin insa la acea locuinta luni seara, pentru un amanunt: cautau cutitul cu care sinucigasul isi facuse niste rani pe burta. Deschid si frigiderul si gasesc copilul transat. Fara cap. Medicii legisti au constatat ca fetita de 11 ani fusese violata si apoi ucisa prin strangulare.

ANDREEA DODAN. Avea 5 ani si 9 luni. Corpul ei neinsufletit a fost gasit dupa aproape jumatate de an de la disparitie ingropat in curtea vecinului de vizavi. Andreea fusese ucisa si violata de Adrian Florescu (25 de ani)
LARISA CHELARU. Avea numai 8 ani. Dupa 73 de zile de la disparitia ei a fost gasita moarta intr-un container. Cel care a ucis-o si violat-o era vecinul de vizavi, un tanar de numai 17 ani care in timp mai abuzase sexual si alti minori din localitate
LUKACS DALMA. In martie 2002, cand a disparut, avea 15 ani. Dupa doua luni, trupul ei a fost gasit intr-o gura de canal, dezbracat, legat la picioare cu un siret. Fata fusese violata si apoi ucisa. Autorul acestui asasinat e inca liber

DISPARUTI. Trebuie sa fii tare ca sa poti parcurge lista celor zece crime in care victime sunt copiii. Patru dintre ei au fost ucisi numai in ultimul an... opt din cei zece copii au fost declarati la politie, la vremea respectiva, copii disparuti. Sunt si cazuri tragice si exemplele de mai sus o demonstreaza, cand copiii disparuti nu fug de-acasa cu banii de paine, ci sunt rapiti, ucisi si violati.

In numele acestor copii, in numele copiilor care sunt astazi acasa, alaturi de parintii lor, fara sa stie ce bestii ii pandesc pe la colturi, incepem de astazi un serial despre pericolul pedofiliei in Romania. La documentarea articolelor ce vor urma au muncit trei reporteri, mai multe saptamani la rand. Am pornit cu dorinta de a fi cat mai bine informati si-am sfarsit coplesiti de ceea ce aveam sa aflam. Sunt lucruri pe care am fi preferat poate sa nu le stim niciodata. Grozavii care depasesc puterea imaginatiei. Am descoperit pe internet zeci de site-uri cu acces liber unde sunt expuse publicului larg si neinitiat imagini cu nuduri de copii pozand indecent...

Am gasit in Danemarca, tara caricaturistilor, o Asociatie a Pedofililor care militeaza pentru drepturile "iubitorilor de copii". "Legea are limite, dragostea - nu" - asa suna un slogan al "Childlover-ilor" care-si cer dreptul la iubire. Am citit confesiuni ale pedofililor din intreaga lume care-si impartasesc unii altora experientele lor sentimentale si sexuale. Am intalnit si romani printre ei... Am dat chiar si peste un site administrat de un pedofil care, suprem afront, are o sectiune dedicata copiilor disparuti. Pe strada am intanit un copil care-si vinde trupul, de la 11 ani, pe 500.000 de lei. Stim orarul amatorilor de placeri infantile care fac voiaj sexual in Romania si-si racoleaza victimele din garile Bucurestiului. Am stat de vorba cu un procuror care cunoaste oameni de vaza ce au marturisit, in anchete, ca sunt pedofili...

Am aflat din ziarele britanice sau spaniole de povestea adolescentelor traficante din Romania pentru strainii care platesc ca marfa sa le fie adusa "la botul calului". In final, Politia romana ne-a instiintat printr-un comunicat de presa primit la solicitarea noastra ca situatia este sub control... Sub controlul cui?

Legislatia, ca o mangaiere

IMAGINI PEDOFILE. Asa arata un afis preluat de pe unul din multele site-uri cu acces liber
Legislatia tarilor Europei si cea din SUA contin prevederi legale drastice fata de persoanele care abuzeaza sexual de minori. Legile acestora au fost adaptate si pentru cazurile de pedofilie, prostitutie si proxenetism prin internet, la nivel mondial declansandu-se o vanatoare a pedofililor care isi satisfac viciile pe cale "electronica". In Romania insa, legislatia nu opereaza cu termenii de abuz sexual sau de exploatare sexuala, pedofilie, asa cum sunt ei definiti in documentele ONU si in cele ale Consiliului Europei. La noi nu exista nici o lege care sa combata turismul sexual si abia in anul 2001, si numai pentru ca era o conditie impusa de Uniunea Europeana, in legislatia romaneasca a fost introdusa Legea 678/2001 privind prevenirea si combaterea traficului de persoane.

VIOLUL. Codul penal aflat in vigoare in Romania pedepseste infractiunea de viol cu inchisoarea de la 10 la 25 ani (daca victima a implinit 15 ani) si respectiv cu inchisoarea de la 3 la 10 de ani, daca victima are peste 15 ani. Daca fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este inchisoarea de la 15 la 25 de ani. La art.198, actul sexual cu un minor care nu a implinit 15 ani se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani. Daca actul sexual a fost savarsit in scopul producerii de materiale pornografice, pedeapsa este inchisoarea intre 5 si 15 ani. Daca in urma actului sexual a rezultat moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este de la 15 la 25 de ani. Fapta aceluia care, prin promisiuni de casatorie, determina o minora sa intretina raporturi sexuale se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

PORNOGRAFIE. Perversiunile sexuale cu minori mai mici de 15 ani sunt pedepsite cu inchisoare de la 3 la 10 ani. Iar actele cu caracter obscen savarsite asupra unui minor sau in prezenta acestuia se pedepsesc cu inchisoare de la sase luni la cinci ani. Pentru aceeasi infractiune insa, Legea 196 din 13/05/2003 privind prevenirea si combaterea pornografiei prevede la art. 10 ca "racolarea, obligarea, determinarea sau folosirea minorilor in acte cu caracter obscen se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi"... Tot aceasta lege pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani - organizarea de reuniuni cu caracter obscen la care participa sau asista minori si cu inchisoare de la 1 la 5 ani - detinerea sau distribuirea materialelor obscene cu minori avand un comportament explicit sexual.

Pedeapsa pedepselor

SECRETE. Pentru a-si pazi viata, pedofilii din inchisoare isi inventeaza un alt dosar penal
In 2002, la Penitenciarul din Vaslui, detinutul Marius Maricel Nastase (27 de ani), arestat preventiv sub acuzatia de viol asupra unui minor, a fost ucis in bataie de un coleg de celula.

BATAI. Certificatul medico-legal precizeaza: "hemoragie meninge cu inundatie sanguina ventriculara, ruptura de artera vertebrala si traumatism cervical". Asasinul detinutului aflase prin "telefonul fara fir" ca Nastase ar fi pedofil si i-a aplicat o corectie. In luna decembrie a aceluiasi an, la Penitenciarul Iasi, detinutii Kurt Treptow si Tatiana Popovici, si ei inculpati intr-un dosar de pedofilie, au fost agresati de colegii de detentie. Doar interventia personalului penitenciarului si a conducerii DGP a reusit sa descurajeze actiunile "justitiare" ale celorlalti detinuti.

In noiembrie 2004, detinutul Viorel Chirila (38 de ani), condamnat pe viata pentru pedofilie si omor deosebit de grav, a fost batut crunt de colegii de celula de la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Iasi. Dus la Spitalul de Neurochirurgie Iasi, el le-a spus medicilor ca a fost batut pentru ca este pedofil.

IZOLARE. Exista si printre puscariasi un cod al onoarei. Unul dintre articolele acestuia spune ca, daca ai intrat in inchisoare pentru ca ai ucis sau violat un copil, ai sanse mari sa iesi mai repede de acolo. Cu picioarele inainte, in sac sau, in cel mai fericit caz, pe targa ambulantei. In toate penitenciarele din tara, violatorii de copii sunt sfatuiti de la inceput de conducere sa nu le spuna niciodata colegilor de detentie faptele pentru care au fost inchisi. Tocmai de aceea, nici un pedofil condamnat nu va accepta vreodata sa vorbeasca cu presa despre viata sa... Pentru el e echivalentul unei sinucideri.

Cei mai multi dintre pedofili aleg sa se autoizoleze in inchisoare. Nu primesc pachete si nici nu sunt vizitati de familie... Sunt detinuti care nu creeaza probleme si, tocmai de aceea, au toate sansele la eliberarea conditionala (inainte de ispasirea pedepsei). Numai ca, odata ajunsi in libertate, cei mai multi dintre ei recidiveaza.

NU RATATI!
In ziarul de maine veti putea citi povestea unul copil al strazii violat de un pedofil britanic. Despre turismul sexual in Romania, dar si despre profilul pedofilului autohton.
×