x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Omar a fost coleg de facultate cu Munaf

Omar a fost coleg de facultate cu Munaf

08 Apr 2005   •   00:00

Omar Hayssam a fost coleg de facultate cu Munaf Mohamed, intre anii 1982-1985. Apoi, Munaf s-a transferat la Constructii Civile. Omar a absolvit abia in iunie 1989, dupa ce a stat un an acasa pe caz de boala si un an repetent.



  • de EUGENIA MIHALCEA

  • PRIETENIE. Omul de afaceri sirian Omar Hayssam si Mohamed Munaf au fost timp de 2 ani studenti la aceeasi facultate
    Hayssam Omar, nascut la 1 martie 1963, a venit la facultate in Romania in 1982 si s-a inscris la Facultatea de Cai Ferate, Drumuri si Poduri (FCFDP) din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti. "Se pare ca provenea dintr-o familie saraca din Siria si a venit cu bursa. In perioada aceea era un grup destul de mare de studenti arabi, dar el studiase cu un an inainte limba romana si se descurca destul de bine", spune conf. dr. inginer Chioltan Corina, fosta colega de facultate cu Omar, in prezent profesoara in cadrul aceleiasi unitati de invatamant superior. Nu invata prea bine, dar era descurcaret, asa il caracteriza pe Omar fosta lui colega. Si cu toate ca in anul IV a ramas repetent, dupa facultate, adica dupa decembrie ’89, s-a apucat de afaceri, ca mai toti arabii din an care au ramas in Romania.

    ARABII. Cu sau fara bursa, Omar era suspectat de colegii sai ca a venit pe alte cai, despre care nu se putea vorbi inainte de ’89. De altfel, la inceputul anilor ’80, in Romania a fost un aflux de studenti arabi, din Irak, Siria, Iordania, Liban, cum se poate observa si din registrul matricol al acelei perioade. In acelasi an in care Omar devenea student la FCFDP, Mohamed Munaf, mai mare ca varsta cu un an decat Hayssam, respectiv nascut la 29 noiembrie 1962, la Bagdad, se inscria in cadrul aceleiasi facultati. Omar a pierdut anul, fiindu-i prelungite studiile pe motiv medical. Cu toate acestea, el reuseste sa termine in iunie 1989, cu lucrarea de diploma "Nod rutier intre autostrada Hans-Abp si drumul express Alrastan - Hams din Siria", pentru care obtine o nota mare, si anume 8. O nota mare comparativ cu mediile pe care le-a avut de-a lungul anilor, adica 6; 5,50; 6,25; 6,89; si 7,70. Mai mult decat atat, Omar nu a reusit sa promoveze in anul 1986-1987, ramanand repetent. Dupa ce a absolvit facultatea, Hayssam a avut si o tentativa sa faca doctoratul cu profesorul Dorobantu Stelian, dar totul a ramas la stadiul de dorinta, pentru ca Hayssam s-a apucat de afaceri.

    "S-a inscris la mine la doctorat, dar nu a dat nici un examen, nu a facut nici un referat. L-am avut si student in anul IV, dar a urmat disciplina respectiva ca orice student, fara sa iasa in evidenta cu ceva", spune prof. univ. Stelian Dorobantu, acum consultant la FCFDP. Omar Hayssam a primit miercuri seara mandat de arestare pentru 29 de zile.

    ANI DE STUDENTIE

    "Se pare ca provenea dintr-o familie saraca din Siria si a venit cu bursa. In perioada aceea era un grup destul de mare de studenti arabi. Nu invata prea bine, dar era descurcaret" - Chioltan Corina, fosta colega a lui Omar Hayssam

    ×
    Subiecte în articol: special hayssam omar