x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special PSD - Noi acuzaţii pentru prim-adjunctul SRI

PSD - Noi acuzaţii pentru prim-adjunctul SRI

23 Apr 2007   •   00:00
PSD - Noi acuzaţii pentru prim-adjunctul SRI

Vicepreşedintele PSD Dan Nica i-a acuzat ieri pe Vasile Blaga, Monica Macovei şi Florian Coldea că, la solicitarea lui Traian Băsescu, au dispus verificarea hotărarilor judecătoreşti referitoare la falimentul unor agenţi economici, din perioada 2002-2007, prezentand o serie de documente in acest sens.

ADRESE. Nica a arătat, conform Mediafax, că Vasile Blaga, prin intermediul şefului Poliţiei, Dan Fătuloiu şi a prim-adjunctului SRI Florian Coldea, a transmis ordine scrise către inspectoratele judeţene de poliţie şi către direcţiile judeţene de informaţii ale SRI din intreaga ţară, prin care s-a cerut dispunerea de măsuri de verificare a tuturor hotărarilor judecătoreşti date de instanţe in perioada 2002-2007. In sprijinul afirmaţiilor sale, vicepreşedintele PSD a prezentat două adrese prin care erau solicitate astfel de verificări, adăugand că adrese similare au fost trimise de toate secţiile judeţene ale SRI şi de inspectoratele de poliţie din intreaga ţară către tribunalele judeţene sau curţile de apel. Nica i-a cerut premierului Tăriceanu să dispună miniştrilor de Interne şi de Justiţie să investigheze modul in care au fost finalizate aceste solicitări adresate celor trei de Băsescu in februarie, urmand ca verificările să fie dispuse din luna martie şi să stabilească persoanele care au beneficiat de concluziile acestora.

REACŢIE. Aceste noi acuzaţii vin, in cazul prim-adjunctului de la SRI Florian Coldea, la cateva zile după ce tot PSD a spus despre el că a solicitat, la cererea lui Băsescu, date compromiţătoare despre trei judecători ai Curţii Constituţionale. Vasile Blaga a respins acuzaţiile de ieri, precizand că Băsescu nu a transmis niciodată cereri de verificare a unor hotărari judecătoreşti şi că "PSD incearcă să acrediteze ideea electorală că şeful statului a creat un stat poliţienesc".

×
Subiecte în articol: eveniment