„2012 nu înseamnă sfârşitul lumii. Ziua de 21 decembrie este doar bariera între două lumi, între două feluri diferite de a gândi. În sincronarul mayaş, aceasta apare ca sfârşitul unei ere. Este un cap de linie şi nu ne mai întoarcem de unde am plecat. E o ştampilă pusă acolo şi dăm pagina. Asta sigur se va întâmpla fiindcă milioane şi milioane de oameni din lume au o aşteptare pentru 2012, unii apocaliptică, alţii pozitivă. Aşa că s-a creat deja o masă critică. Dar nu va veni nici un sfârşit al lumii fiindcă nu există aşa ceva. Pur şi simplu, lucrurile sunt în schimbare. Astăzi, omenirea a atins momentul maturităţii şi este capabilă să înţeleagă şi să facă un salt în evoluţia sa. Iar mayaşii au anticipat asta. De aceea au creat acest calendar sincronar şi au pus punct după data de 21 decembrie 2012, dar asta doar pentru a transmite că la acel moment umanitatea a atins maturitatea de a începe să construiască o lume nouă, mai bună”.
Sunt cuvintele cu care profesorul Ovidiu Coşbuc – strănepotul poetului George Coşbuc – a liniştit sute şi sute de oameni din România şi din Italia, speriaţi că pe 21 decembrie 2012 va veni sfârşitul lumii. După o carieră strălucită de preot şi diplomat la Vatican, după ce şi-a construit un public fidel al său, ca profesor universitar în Italia şi, în fine, după ce şi-a lăsat baltă casa şi maşina din Italia ca să umble desculţ prin junglă 1.500 de kilometri pe jos şi să doarmă sub cerul liber ca un şaman adevărat, Ovidiu Coşbuc s-a întors acasă, la Brad, Hunedoara. Aici a pus bazele unei comunităţi eco-village discrete pe nume Bârdava, unde ţine cursuri de supravieţuire şi le vorbeşte românilor despre transformările planetare ce vor veni. Spune că a pătruns adevăratul sens al calendarului mayaş după ce l-a studiat îndelung, ca membru activ al grupului internaţional Mayapan ce studiază cultura mayaşă. Adânc pasionat de moştenirea mayaşilor, Ovidiu Coşbuc a lucrat cu specialişti care au construit adevărate scenarii despre aşa-numita „apocalipsă 2012”. Aşa că acum se consideră un om informat în ceea ce priveşte „fenomenul 2012”. Şi crede că fenomenele ce vor veni nu poartă în ele nimic mistic sau paranormal, ci sunt lucruri fireşti, naturale, explicabile ştiinţific.
„Trei zile n-avem curent electric şi suntem în război”
Iar unul dintre scenariile cele mai populare în lume şi binecunoscute lui Ovidiu Coşbuc este cel legat de posibilele consecinţe dramatice ale exploziilor solare anunţate de NASA pentru următorii doi ani.
„Specialiştii vorbesc despre riscul ca, cel puţin o dată în 2013 şi în 2014, o masă de plasmă solară de un miliard de tone să lovească pământul. Iar mayaşii spuneau că Soarele e maestrul nostru fiindcă ne va învăţa o nouă tehnologie. Şi probabil că aşa va fi, dacă ne gândim că NASA a anunţat furtuni solare atât de puternice, cum n-am mai avut de pe vremea lui Galileo Galilei. Numai că pe vremea lui nu exista curent electric, iar efectele au fost altele. În vremurile noastre, dacă marile transformatoare electrice nu sunt decuplate în momentul în care masa plasmatică loveşte pământul, riscă să se ardă. Şi ca să nu se ardă, se vor decupla, iar o vreme lumea va rămâne fără curent electric. Iar efectele pot fi teribile fiindcă întreaga omenire cu tot sistemul ei este dependentă astăzi de curent. Fără curent, nici măcar apa nu urcă până la etajul unu... nici măcar nu-ţi poţi descărca toaleta. Trei zile n-avem curent electric şi suntem în război, paralizează totul, haos total – nu mai găseşti mâncare în supermarket, nu mai funcţionează băncile, turnurile de control ale avioanelor. Aşa cum s-a întâmplat deja în Sicilia; trei zile n-au avut apă, n-au circulat TIR-urile, iar lumea, disperată, a dat năvală să golească magazinele. De aceea este esenţial să păstrăm tot timpul în casă nişte rezerve de apă şi de hrană. Mayaşii spuneau că aceasta este lecţia pe care noi trebuie să o învăţăm fiindcă am ajuns mult prea dependenţi de curent şi de multe alte lucruri artificiale. Şi o readaptare ne-ar face bine”, mai crede Ovidiu Coşbuc.
Mergând mai departe în scenariul său, alinierea Terrei cu Soarele şi cu Centrul Galactic, plus rezonanţa lui Schumann în continuuă creştere (sau, popular, „vibraţia pământului”), ar determina crize şi schimbări dramatice. În primul rând, vibraţia accelerată ar influenţa activitatea cerebrală a întregii omeniri, schimbând-i pe unii la 180 de grade: „Multe despărţiri în cuplu, instabilitate în relaţiile interumane... dacă nu şi-au spus adevărul mult timp, acum oamenii nu mai pot, pur şi simplu spun adevărul, rup prietenii. Unii pur şi simplu nu se mai regăsesc în ei înşişi, nu înţeleg ce li se întâmplă şi atunci ajung la dezechilibre. Încep să cadă minciunile, oamenii încep să vadă mai clar fondul, ceea ce există în spatele aparenţelor. Iar tot acest proces se întâmplă din cauza vibraţiei accelerate care ne afectează sistemul nervos. Şi din toată frământarea asta interioară va pleca, de fapt, criza unei transformări planetare ireversibile”.
Trocul, moneda viitorului în lumea cea nouă
Iar ceea ce va urma după exploziile solare, mai crede Ovidiu Coşbuc, va fi un travaliu al lumii întregi: cutremure mai dese şi mai puternice, clima haotică, conflicte de stradă în toată Europa, unde criza economică va creşte, ca şi în SUA, foamete mondială în următorii doi ani, căderea dolarului american şi a monedei euro. Şi atunci, din ce în ce mai apăsaţi de traiul la oraş, oamenii din lumea întreagă vor începe să se retragă la ţară, căutând acolo soluţia supravieţuirii. Iar soluţia va fi autonomia – ca să nu moară de foame, oamenii vor fi nevoiţi să-şi cultive pământul şi să-şi producă singuri hrana, exact aşa cum făceau odinioară şi bunicii noştri.
„Oamenii vor dori să iasă din sistemul actual, îşi vor construi propria grădină, vor consuma propriile fructe şi vor bea apă din propria fântână. Iar tendinţa aceasta se va contura foarte bine în următorii 8 – 10 ani. Este posibil să reapară trocul; deja există în lume comunităţi eco-village care au mondedă proprie. Trăgând linie, ideea este că n-avem nici un viitor dacă vom continua să mergem cu sistemul actual. Lumea trebuie recunostruită pe alte baze, dacă vrem să supravieţuim. Trebuie să învăţăm să trăim cât mai natural, să terminăm odată cu petrolul şi să folosim tehnologii noi care nu poluează”, ne-a mai explicat Ovidiu Coşbuc.
Iar noul mod de viaţă va naşte acea „nouă lume” despre care au vorbit mulţi profeţi, mai crede el. Adică, o eră a iubirii, a păcii şi a serenităţii. De fapt, o pagină firească în istoria lumii. Ar fi chiar aceea pe care Biblia a numit-o, metaforic, „a doua venire a lui Hristos”; şi tot aceea căreia misticii îi spun „a patra dimensiune”.
„Dacă vom continua să fim răi, vom primi atâtea lovituri până când vom învăţa că singura soluţie este bunătatea”
„Dacă îl iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi, aceasta este a patra dimensiune. Să te pui în hainele lui, să fii empatic, să simţi ce simte el. Din 2012 şi până în următorul deceniu, oamenii vor fi împinşi să îşi dezvolte capacităţile empatice, pentru a înţelege că nu-şi mai pot face rău unul altuia fiindcă, de fapt, îşi fac rău lor înşişi. Şi vor înţelege, într-un final, că viaţa nu e despre supravieţuirea mea călcând peste cadavrul tău. Şi, dacă vom continua să fim răi, vom primi atâtea lovituri până când vom învăţa că singura soluţie este bunătatea. Şi când vom descoperi asta, nu ne vom mai simţi niciodată singuri sau izolaţi căci vom înţelege că umanitatea este o mare familie în care suntem fraţi cu toţii. Şi vom mai înţelege, astfel, că orice acţiune negativă a noastră şi orice gând rău influenţează familia, umanitatea. În a patra dimensiune vom deveni mai spirituali şi vom simţi că totul este viu pe lume, inclusiv vântul are un sens... şi o să ne bucurăm de fiecare fir de iarbă şi de mărul din copac. Uite, poate să intre în a patra dimensiune lelea Firea care trăieşte peste deal singură, cu capra ei. Şi ea povesteşte cu capra şi ştie când capra suferă şi o tratează cu adevărat ca pe o fiinţă vie şi îi dă demnitate”, mai spune Ovidiu Coşbuc.
Iar în următorii zeci de ani, adaugă el, lumea, aşa cum o cunoaştem noi astăzi, se va şterge. Şi vede cu ochii minţii ziua în care vom privi în urmă în istorie, părându-ni-se incredibil că secole întregi ne-am bătut în războaie pentru cele mai mărunte lucruri: bani şi bogăţii.
(În episodul următor, despre românul care şi-a construit buncăr salvator pentru “apocalipsă”)
Citește pe Antena3.ro