x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Copilul minune al Indiei vine în România

Copilul minune al Indiei vine în România

de Cristinel C. Popa    |    01 Mai 2015   •   08:58
Copilul minune al Indiei vine în România

Tenith Adithyaa, care, la doar 16 ani, are deja peste 17 invenții brevetate, va fi prezent la Iași la cea de-a șaptea ediție a competiției internaționale EUROINVENT. La Expoziția Creativității și Inovării se înregistrează, de la an la an, o prezență deosebită în ceea ce privește creatorii de nivel preuniversitar. “Dacă anul trecut, elevii din Malaezia au dat examen pentru a participa la evenimentul de la Iași, anul acesta mai mulți tineri din Macedonia au trimis lucrări de cercetare. Sunt copii multi-medaliați nu doar la olimpiade școlare, ci și în mai multe proiecte. Unii dintre ei, imediat după expoziția de inventică de la Iași vor merge la București, la concursul InfoMatrix”, a spus asist.univ. dr. Andrei Victor Sandu, coordonatorul evenimentului. Universitatea Tehnică ”Gh. Asachi” Iași, principalul organizator, va etala la această ediție creații deosebite ale studenților și profesorilor, cum ar fi mașini de curse, drone, roboți, instalații mecanizate și altele. Pentru prima dată, la EUROINVENT, va avea loc Conferința Internațională de Cercetări Inovative - conferință indexată ISI - ce își propune să fie un forum de diseminare a cercetării științifice mondiale de elită. EUROINVENT are loc cu aportul științific și economic al OSIM București, INCD URBAN INCERC și alte firme importante.

Povestea adolescentul genial ce va fi prezent la Euroinvent Iași

Să revenim la Tenith Adithyaa, micul geniu al Indiei. |n timp ce majoritatea copiilor de vârsta lui au atenția îndreptată mai mult spre jocurile de calculator, Tenith, la doar 16 ani, își petrece noaptea cercetând și experimentând inovațiile sale în laborator. Ca un cercetător de 86 și nu de doar 16 ani. Pasiunea sa pentru creațiile tehnice dar și pentru munca grea l-au făcut să câștige o duzină de premii pentru diverse invenții. Adolescentul genial spune că pentru el nu există probleme în viață. Iar dacă ele intervin, el vrea să le rezolve pe loc. Tenith, pe lângă premii este interesat să intre și în Guinness World Record cu ideile sale la o vârstă foarte fragedă. |n fiecare zi el are ceva nou de învățat. Un inovator prin naștere, adolescentului îi place să colecționeze monede și să dezvolte programe de computer, dar îi plac și animalele, păsările în special. Când era în clasa a patra a început să studieze aplicațiile pe computer. Până acum a deslușit tainele a 35 de astfel de aplicații, descurcându-se bine în șase limbi. Dar liceanul Adithyaa petrece majoritatea timpului în laborator, unde dorește ca invențiile pe care le plăsmuiește să vină în ajutorul societății și al oamenilor. Spre deosebire de un școlar obișnuit, la care prima grijă e aceea de a-și face repede temele, după care să iasă la joacă, lui Tenith îi place să piardă zilele și nopțile, până la ora trei uneori, pentru a face experimente. Consideră că fiind atât de preocupat cu invențiile sale ar putea să mai amâne studiile universitare. “Sunt un elev mereu în întârziere, dorm atât de puțin că sunt în imposibilitatea de a ajunge la cursuri la timp”, râde el.

Leonardo Da Vinci sau Stephen Hawking al Indiei

Tenith Adithyaa este animat de dorința de a atinge succesul pe linia creației științifice. |nsă eforturile sale i-au adus și neplăceri. Odată, în timp ce experimenta în laboratorul lui o formulă chimică a inhalat vapori periculoși, după care a trebuit să fie spitalizat. |n timp ce se afla pe patul de spital, el le-a spus părinților săi: “știința are nevoie de sacrificiu". Când au auzit, aceștia speriați, nu i-au mai permis să lucreze cu substanțe chimice ulterior. Dar, el a continuat cercetările sale pentru alte idei aducând în prim-plan invenții extrem de interesante. Multe dintre creațiile sale sunt pe cale de a fi comercializate, ele venind în sprijinul semenilor și aducând beneficii materiale și adolescentului genial. Una din ideile sale “ecologice” a fost aceea de a înlocui farfuriile și paharele din plastic cu frunzele de banană. Ministerul Mediului și Pădurilor din India chiar a aprobat acest proiect, și astfel Adithyaa a primit diverse premii. Pentru contribuțiile sale la dezvoltarea științei Adithyaa a primit recunoașterea la nivel mondial. Tânărul inventator vrea să devină un inginer în aeronautică. “Sunt inspirat de viața lui Leonardo Da Vinci. După ce am citit despre el, am decis că nu voi fi doar un om de știință, ci voi deveni un inventator care va face viața oamenilor mai bună. Vreau să devin un inginer aeronautic și un om de știință asemenea dr. Abdul Kalam și lui Stephen Hawking ", a spus el. La realizarea articolului am utilizat informații furnizate de “The Better India”.
 

×
Subiecte în articol: Tenith Adithyaa