x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Rudele primite la Cotroceni

Rudele primite la Cotroceni

24 Apr 2005   •   00:00

Pana la expirarea termenului impus de rapitori, parintii si rudele celor trei jurnalisti luati ostatici in Irak vor fi primiti zilnic la Palatul Cotroceni, pentru a primi informatii cu privire la pasii facuti de autoritati in vederea eliberarii colegilor nostri.

DE VEGHE. Tatal lui Marie-Jeanne Ion nu pleaca de la Cotroceni fara vesti bune despre fiica sa
Anne Marie Ohanesian, sora jurnalistului de la Romania Libera, a declarat ca presedintele a asigurat familiile celor trei jurnalisti ca vor fi primite zilnic la Palatul Cotroceni. "Domnul Basescu ne-a incurajat si ne-a asigurat ca autoritatile fac absolut totul pentru eliberarea celor trei", a precizat Anne Marie Ohanesian. Deocamdata, rudele nu au primit informatii noi cu privire la demersurile autoritatilor. Nici macar din tonul discutiilor, rudele nu au putut intui care sunt pasii pe care ii va urma celula de criza.

Vineri seara, imediat dupa ce postul de televiziune Al-Jazeera a difuzat imagini cu cei trei jurnalisti rapiti, rudele ostaticilor au fost prezente la Palatul Cotroceni. Mama cameramanului de la Prima TV, Sorin Miscoci, a declarat, sambata, dupa o intrevedere cu presedintele Traian Basescu, ca, desi ultimele imagini arata clar ca "teroristii nu se joaca si ca situatia este cat se poate de serioasa", este mult mai linistita. "Stiu ca sunt inca in viata si ca autoritatile fac tot ceea ce este omeneste posibil sa-i aduca cu bine acasa. Sunt mai linistita, insa astept cu infrigurare ziua de luni", a precizat mama lui Sorin. (Ion Alexandru)

SLUJBA
Prea Fericitul Parinte Patriarhul Teoctist (foto) al Bisericii Ortodoxe Romane i-a binecuvantat, ieri, in cadrul slujbei de pe Dealul Mitropoliei organizata pentru sarbatoarea Floriilor, pe parintii, rudele si prietenii celor trei jurnalisti rapiti in Irak. "Nu se poate ca Dumnezeu sa nu fie un Dumnezeu al iertarii, al iubirii", a spus Patriarhul Teoctist in cadrul slujbei. Parintii, rudele, prietenii si colegii jurnalistilor Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian s-au dus ieri, in jurul orei 10:00, la Patriarhie pentru a asista la liturghie, pentru a aprinde lumanari si pentru a se ruga pentru cei de departe. Cu ochii in lacrimi, ei au ascultat mesajul pe care Prea Fericitul Patriarh Teoctist l-a adresat credinciosilor veniti la slujba, pentru ca toti romanii sa se roage pentru ca cei trei jurnalisti "aflati in mare primejdie in Irak" sa se intoarca teferi si nevatamati acasa. "Dumnezeu sa-i aiba in paza!". La finele slujbei, parintii si rudele au fost binecuvantati de Patriarhul Teoctist. (E. Mihalcea)

×
Subiecte în articol: eveniment rudele