x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ştiri electorale

Ştiri electorale

02 Iun 2008   •   00:00

GORJ. Preşedintele Secţiei de votare nr. 1, Circumscripţia electorală nr. 64, din comuna Teleşti a pierdut ştampila de control care trebuia aplicată pe buletinele de vot, în timp ce se afla la cum­pă­ră­turi

GORJ. Preşedintele Secţiei de votare nr. 1, Circumscripţia electorală nr. 64, din comuna Teleşti a pierdut ştampila de control care trebuia aplicată pe buletinele de vot, în timp ce se afla la cum­pă­ră­turi. Cristian Boloacă a pierdut ştampila de control sîmbătă seară, în timp ce se afla la cumpărături într-un magazin din oraşul Motru, potrivit preşedintelui circumscripţiei, Gheorghe Tobă. Ştampila pierdută a fost înlocuită.

 
NEAMŢ. Preşedinta Secţiei de votare nr. 2 din comuna nemţeană Dumbrava Roşie, Liliana Scutaru, este cercetată de poliţişti pentru infracţiuni la legea electorală după ce sîmbătă seară a plecat acasă cu toate ştampilele din secţie cu menţiunea “Votat”, urcîndu-se în maşina primarului. În urma plîngerii penale, poliţia a reuşit să o aducă pe preşedinta secţiei de votare la secţie, cu toate ştampilele luate.

 
ARAD. Aproape jumătate din deţinuţii aflaţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad care aveau drept de vot au refuzat să se prezinte la urne la scrutinul pentru alegerile locale. “Paispre­ze­ce dintre deţinuţi, din 33, au refuzat să voteze, invocînd motive personale. Votul s-a desfăşurat fără incidente”, a declarat pur­tă­torul de cuvînt al Penitenciarului, Ionel Iovescu, citat de Mediafax.

 
RÎMNICU-VÎLCEA. În lo­ca­litatea Cîineni, procesul de vo­ta­re a fost oprit duminică de po­li­ţiştii vîlceni, la Secţia nr. 2 Cîi­nenii Mari, timp de o oră, pentru că un alegător a încercat să bage în urnă şapte buletine de vot, în loc de pa­tru. Secţia de votare a fost închisă de poliţie din această cauză între orele 11:30 şi 12:00. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal.

 
TÎRGOVIŞTE. Jandarmii dîmboviţeni au fost nevoiţi să intervină ieri pentru calmarea spiritelor şi restabilirea liniştii la Secţia de votare numărul 53 din Tîrgovişte. Pe listele acestei secţii figurează aproximativ 2.000 de persoane, cele mai multe fiind de etnie romă, votanţii prezen­tîndu-se cam în acelaşi timp.

 
MAGLAVIT. Conducerea PD-L Dolj a depus o întîmpinare la Biroul Electoral Judeţean (BEJ), prin care sesizează că preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie (BEC) Maglavit, Traian Bărbuţ, nu este în localitate, sediul biroului fiind închis, iar membrii BEC Maglavit aşteptîndu-l afară, potrivit Mediafax, care citează întîmpinarea depusă de PD-L la BEJ Dolj, pentru soluţionare.

 
IAŞI. Poliţia Iaşi a întocmit dosare penale pe numele a doi ie­şeni din comuna Mirosloveşti, acu­zaţi că au oferit cîte 10 lei la două persoane în vîrstă pentru ca acestea să voteze cu PD-L. Potri­vit pur­tătorului de cuvînt al Poliţiei Iaşi, Virginia Pralea, cei doi au fost reţinuţi şi duşi la se­diul postului comunal de poliţie pentru audieri. Fapta lor se pedepseşte cu închi­soare de la şase luni la cinci ani.

×
Subiecte în articol: eveniment