x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

01 Feb 2009   •   00:00

1 februarie 2009



PSD / Geoană nu a decis dacă va candida la Preşedinţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoană, a anunţat, ieri, la Sinaia, că va avea loc un congres ordinar al formaţiunii, destinat în principal desemnării candidatului PSD la Preşedinţia României, precizând totodată că el nu s-a decis dacă va candida pentru funcţia supremă în stat.

MIMETISM ÎN SUA / Republicanii au şef afro-american
Republicanii au ales pentru prima dată la conducerea partidului un afro-american, Michael Steele, la zece zile după învestitura primului preşedinte de culoare al SUA, Barack Obama, relatează AFP. Steele are 50 de ani şi a fost guvernator adjunct al statului Maryland. E licenţiat în Drept al Universităţii Georgetown. El şi-a luat angajamentul în faţa republicanilor că va face "să crească, să se consolideze partidul", minoritar în cele două Camere ale Congresului.

TONA DE COCAINĂ / Droguri pentru ciobanii gorjeni
Societatea pentru care fusese livrat containerul cu peste o tonă de cocaină ascunsă între cutii din lemn de cedru este din comuna gorjeană Baia de Fier, localitate recunoscută pentru crescutul oilor. Firma se ocupă cu prelucrarea cherestelei de stejar şi tei, pentru export. Societatea este controlată de doi fraţi din Spania, însă ca administrator şi asociat unic a fost numită, cu o lună în urmă, o tânără din Bacău. (G.M)

×
Subiecte în articol: eveniment