x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Vasile Puscas - O bila neagra

Vasile Puscas - O bila neagra

de Elena Stanciu    |    17 Oct 2005   •   00:00

Unul dintre angajamentele asumate de Romania in procesul de aderare la UE a fost si infiintarea a opt puncte vamale sanitar-veterinare, unul chiar la Tulcea, si "care inca nu sunt gata", a declarat ieri la Cluj, Vasile Puscas.

AVERTIZARE. Fostul negociator-sef al Romaniei cu UE a avertizat ca autoritatile romane nu au respectat graficul - stabilit chiar de ele - de construire a acestor puncte vamale, dintre care cele mai multe sunt pe granita de est a tarii, iar acest lucru reprezinta o nemultumire a UE.

"Aceste puncte sanitar- veterinare trebuie facute pana in 2007 - unul in Delta, unul pe frontiera dunareana, altul pe granita de uscat - , iar UE a venit si cu fonduri si cu solicitarea sa insistam foarte mult pe crearea lor. Autoritatile au venit cu tot felul de scuze. Din nefericire, aceasta gripa aviara aduce inca o bila neagra autoritatilor sanitar-veterinare. A doua chestiune este cum reactioneaza administratia in caz de criza".

Puscas a afirmat ca Olli Rehn nu poate rezolva problemele noastre cu EADS: "Este vorba despre modul in care statul este pregatit sa faca fata comertului. Ce te faci daca de la o ferma din Turcia iti vin produse infestate si trec de Romania, prin vama Bors si se duc in Comunitate. Pe ei, asta ii intereseaza", a mai declarat Puscas.

×
Subiecte în articol: eveniment