x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Portocale" fara gust

„Portocale" fara gust

02 Apr 2004   •   00:00

Olanda si Cehia, principalele contracandidate ale Romaniei in cursa pentru Mondialele din 2006, nu au impresionat in meciurile de miercuri seara.

Patru dintre adversarele Romaniei din Grupa 1 de calificare la Cupa Mondiala din 2006, Olanda, Cehia, Finlanda si Macedonia au disputat miercuri seara meciuri amicale. Pentru primele doua, partidele cu Franta, respectiv Irlanda reprezinta unele dintre ultimele teste inaintea confruntarilor de la Euro 2004.

Joc fara sare si piper. La Rotterdam, selectionata pregatita de Dick Advocaat a remizat, 0-0, cu Franta, campioana europeana en-titre. Jocul celor doua echipe a lasat insa de dorit.

Este adevarat ca „portocalele" nu s-au putut baza pe Stam, Seedorf, Kluivert sau Ruud van Nistelrooy, si nici francezii nu i-au avut pe Zidane, Vieira sau Pires. „Meciul probabil ca i-a dezamagit pana si pe jucatori. Si francezii si olandezii au jucat fara ritm, fara ambitie. Fizic erau pe teren, dar se vedea clar ca gandul lor era departe", scrie cotidianul „L""Equipe". Singurul lucru pe care l-au reusit olandezii a fost sa puna capat seriei de 14 victorii consecutive ale selectionatei „cocosului galic", care in urma cu patru ani castiga titlul european chiar pe stadionul „De Kuip", cel care a gazduit si partida de miercuri.

Cehia invinsa dupa 20 de meciuri. Intr-o alta partida amicala, Cehia a pierdut cu 2-1 la Dublin in fata Irlandei. Gazdele, care au ratat calificarea la turneul final din Portugalia, au dominat in mare parte intalnirea cu una dintre echipele de top ale Europei. Harte a dechis scorul in minutul 52, iar Milan Baros a egalat cu sapte minute inainte de final. Golul victoriei irlandezilor a fost marcat de Robbie Keane in prelungirile partidei. Succesul formatiei lui Brian Kerr intrerupe seria celor 20 de meciuri fara infrangere pe care cehii o incepusera in noiembrie 2001. „Sunt foarte dezamagit. Singurul lucru care ma consoleaza consta in faptul ca este mai bine sa pierdem acum decat la Euro", a spus selectionerul ceh Karel Bruckner, care l-a utilizat pe Pavel Nedved, detinatorul „Balonului de Aur" doar in prima parte a jocului.

Victorii pentru Finlanda si Macedonia

Alte doua adversare ale Romaniei, Finlanda si Macedonia, au obtinut victorii miercuri seara. Finlandezii s-au impus greu, 2-1, in deplasare cu Malta, prin golurile marcate de Yeremenko (""51) si Jari Litmanen (""86), cel caruia Ajax Amsterdam a anuntat ca nu ii va prelungi contractul la sfarsitul sezonului. Intr-un alt meci, Macedonia a castigat pe teren propriu, 1-0, in fata Ucrainei, in urma unui gol semnat de Stavrevski in minutul 25. Gazdele au fost mai bune in prima parte, insa repriza secunda a fost controlata de ucraineni. Partida a fost una cu ghinion pentru Andrei Sevcenko, atacantul lui Milan parasind terenul in finalul primei reprize, dupa o lovitura puternica in figura. Desi s-a crezut initial ca este vorba de o fractura de sept nazal, testele nu au confirmat acest lucru.

×
Subiecte în articol: sport