x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Reginele" motorizate ale marilor ecrane

„Reginele" motorizate ale marilor ecrane

01 Apr 2004   •   00:00
„Reginele" motorizate ale marilor ecrane

Filmele devin celebre prin anvergura actorilor din distributie, dar, de foarte multe ori, notorietatea acestora e adusa si de masinile personajelor.

Toti oamenii care privesc o superproductie hollywoodiana sunt incantati de foarte multe ori de masinile vazute in aceste filme. Au fost numeroase pelicule care au inspirat publicul sa cumpere un anumit automobil doar fiindca Sean Connery sau Roger Moore aveau acel model.

SUCCES. Ford Gran Torino, folosit in celebrul serial „Starsky si Hutch", s-a transformat in cel mai vandut produs al concernului american in anii ’70. De asemenea, Mini Cooperul cu care se „alergau" Peter Collins si Michael Caine in 1969 a fost una dintre cele mai populare masini din istoria automobilismului. Volkswagen Beetle, cunoscut mai bine ca „broscuta", a fost protagonistul mai multor lungmetraje ale celebrului Walt Disney, in care a fost denumit „Herbie", si a fost cea mai vanduta masina din istorie.

Distribuirea modelelor in pelicule de mare succes este cea mai buna metoda de a-si face reclama pentru marii producatori de autovehicule.

CLASAMENT. Un sondaj realizat in Anglia a reliefat faptul ca britanicii sunt mari iubitori ai masinilor din filme, in lista preferintelor aflandu-se „celebritati" precum Ferrari 308 folosit de Tom Selleck in „Magnum P.I." sau Pontiac Trans Am, masina vorbitoare din serialul „Supercar", in urma caruia David Hasselhoff a devenit celebru pe plan mondial. Uimitor este faptul ca primul loc in topul preferintelor l-a ocupat masina celebrului personaj Batman, o masina care n-a iesit pe poarta nici unei fabrici din lume.

Jaguar, preferat de italieni

Daca englezii au vazut in „Batmobil" cea mai spectaculoasa masina din pelicule, preferintele italienilor se indreapta spre automobile mai „pamantesti". Printre acestea se numara Lotusul Esprit S1 din „James Bond", ambulanta Cadillac a „Vanatorilor de fantome", cu Dan Aykroyd si Bill Murray, precum si Rolls Royce-ul condus de Ingrid Bergman in 1964 in filmul „Rolls - Royce-ul galben". Preferatul „macaronarilor" ramane insa Jaguarul E-Type condus de Mario Bava in „Diabolik", productie realizata in 1968. De asemenea, din topul preferintelor din peninsula nu puteau fi excluse produsele nationale, Alfa Romeo Duetto, condus de Dustin Hoffman in „Laureatul", si Lancia Aurelia B24, pilotata de italianul Vittorio Gassman in „Il Sorpasso".

Celebritati pentru Batman si Colombo

Unele dintre cele mai celebre filme din istoria cinematografiei au fost „Batman" (1989), premiat cu Premiul Oscar pentru efecte speciale. O contributie importanta a avut-o „Batmobilul" condus de Michael Keaton si desenat de regizorul Tim Burton, care a fost votat drept cea mai populara masina din pelicule. Un alt automobil, care s-a identificat aproape perfect cu personajul principal, a fost Peugeot 304 decapotabil, folosit, in anii ’70, de Peter Falk in serialul „Columbo". Atragator pentru public era aspectul neingrijit al masinii, tipic pentru stilul „impiedicat" al celebrului detectiv. Volvo a avut, de asemenea, partea sa de glorie in cinematografie, folosind drept masina pentru Roger Moore in celebra ecranizare „Sfantul" din 1962. Atunci, englezul a folosit modelul P1800, care avea sa fie inlocuit de Volvo C70, in reeditarea marelui succes, in 1997, cu Val Kilmer in rol principal.

×
Subiecte în articol: sport masina