x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Steaua e mai echilibrata"

„Steaua e mai echilibrata"

26 Mar 2004   •   00:00

Detinatorul celei mai mari performante a fotbalului romanesc si martor, de pe banca Stelei, la numeroase derby-uri Steaua - Dinamo, Emeric Ienei vorbeste despre inclestarea de maine.

Retras la Oradea, Emeric Ienei prefera compania televizorului. „Chiar daca as spune ca nu tin cu Steaua nu ma va crede nimeni. Sincer, voi avea usoare emotii pentru Steaua, dar imi doresc un spectacol."

OBICEI. Antrenorul care a condus Steaua in finala de vis de la Sevilla dezvaluie una dintre metodele pe care le aplica inaintea duelurilor dintre marile rivale: „Rivalitatea era si este imensa mereu, chiar si atunci cand una dintre echipe e pe locul 5. Orgoliul enorm ii motiveaza pe jucatori. De exemplu, cu cateva zile inainte de asemenea meciuri, preferam sa nu bag jucatorii in cantonament. De fapt, ii bagam inaintea unor meciuri cu echipe mai slab cotate, pentru ca atunci trebuia sa-i montez mai bine. Inaintea unui Steaua - Dinamo doar trebuie sa-i asezi cat mai bine in teren", povesteste Ienei.

FAVORITA. Intrebat cum vede echipele actuale, Ienei acorda un plus Stelei. „Daca in atac sta bine, gratie travaliului lui Petre si formei bune si omogenitatii cuplului Danciulescu - Niculescu, Dinamo inca mai are probleme in aparare. Steaua e mai asezata in aparare, chiar daca in ultimul meci a primit trei goluri de la Rapid. Eu spun ca Steaua este mai echilibrata si la ei nu este o diferenta asa mare intre atac si aparare, cum am observat la Dinamo", spune experimentatul tehnician.

„A fost lipsa de comunicare"

Despre conflictul dintre echipa nationala si Steaua, Ienei spune ca problemele au aparut din cauza lipsei de tact si a comunicarii: „A fost o greseala pentru ca orgoliile au fost in prim-plan. Situatia se putea rezolva pe plan local, fiindca echipa nationala si Steaua se aflau in Cipru, la doar 50 de km. distanta. Daca Piti si Puiu comunicau, nu se mai ajungea la aceasta valva care nu le face bine". Intrebat ce crede despre un eventual refuz al stelistilor, tehnicianul e ferm: „Ar fi o prostie sa refuze echipa nationala".

Sfaturi pentru Lacatus si Balint

Printre fostii elevi cu care Ienei tine legatura cat mai des se numara Marius Lacatus si Gabi Balint. „M-au sunat si luni, cand a fost ziua mea de nastere. Le-am transmis si eu cateva sfaturi. Lui Balint i-am spus sa faca repede ceva fiindca s-a destramat cam repede acel nucleu promitator de la Sportul. Lacatus este un luptator si i-am spus ca am incredere in el. A invatat foarte multe, pentru ca intai s-a lovit cu capul de tavan, dupa care si-a dat seama ca nu le poate cere jucatorilor sa fie cum a fost el".
Mihai Igirosanu

×
Subiecte în articol: sport steaua