x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport A fost gonit Neaga?

A fost gonit Neaga?

18 Feb 2005   •   00:00

Pana la meciul de pe "Mestalla", atmosfera din lotul Stelei era admirabila. Zenga si jucatorii se gandeau doar la confruntarea cu trupa lui Ranieri, iar patronul Gigi Becali deborda de optimism. Cu trei ore inaintea partidei cu Valencia, totul s-a naruit, in locul bunei dispozitii aparand conflictele.

MIHAI IGIROSANU, IONUT PADURARU

MARFA. Rica Neaga s-a transformat dintr-un jucator determinant pentru Steaua intr-o simpla marfa de export
Recunoscut drept un fotbalist cu personalitate, caruia ii place sa comunice, Rica Neaga pare sa deranjeze. De altfel, conducerea ros-albastrilor nu este la prima tentativa de a-si instraina poate cel mai rasat jucator, fara nici o remuscare.

LA ARABI. In ianuarie 2004, antrenorul de atunci al Stelei, actualul selectioner Victor Piturca anunta ca nu se mai bazeaza pe serviciile lui Neaga. Mai mult, atacantul era cedat in Arabia Saudita, la Al Nassr, echipa condusa atunci de Mircea Rednic. Cariera lui Rica la "sauditi" s-a incheiat brusc, deoarece jucatorul nu a respectat un ritual extrem de important in lumea fotbalului arab si a fost nevoit sa se intoarca la Steaua.

LA RUSI. Vara trecuta, Neaga a reprezentat obiectul unei noi tentative de transfer. Conducerea Stelei ajunsese la un acord cu rusii de la Alania Vladikavkaz si se parea ca "Ricardo" va semna pentru formatia din Osetia de Nord. Jucatorul a fost trimis in Rusia, dar nu s-a inteles cu oficialii de acolo, astfel ca a ramas tot in Ghencea.

LA COREENI. Cu cateva zile inaintea partidei cu Valencia, prin intermediul impresarului Dumitru Tudor, liderii stelisti bateau palma cu sud-coreenii de la Chunnam Dragons pentru transferul lui Neaga in schimbul sumei de 1 milion de dolari. Neaga a dat senzatia ca nu e incantat sa joace in Coreea de Sud, motiv pentru care nici nu a semnat. In schimb, patronul Gigi Becali spune ca a primit deja 400.000 de dolari din suma tranzactiei, pe care o considera deja perfectata. Fotbalistul nu a jucat pe "Mestalla", fiind tinut in tribuna de Zenga, italianul parand sa fi tinut cont de solicitarile patronului. O explicatie a dat-o Dumitru Dragomir, seful LPF: "Cred ca Steaua vrea sa scape de Neaga. Jucatorul e cam obraznicut, are prea multa personalitate".

"Am pus Steaua mereu pe acelasi loc cu familia!"

Dupa ce la revenirea din Spania se aratase extrem de iritat, Rica Neaga a abordat ieri un ton mult mai linistit. El va pleca maine in Coreea de Sud, insotit de impresarul Dumitru Tudor.

Jurnalul National: Rica, te simti tradat pentru ce ti s-a intamplat?
Rica Neaga: Nu. Nu ma simt tradat, sunt doar dezamagit ca n-am jucat pe "Mestalla". Mi-am dorit enorm asta. Cred ca meritam sa fiu pe teren cu Valencia.

Au mai fost si alte oferte? S-a auzit de PSG…
Da. Am fost dorit si de PSG, dar in cele din urma nu s-a concretizat.

Esti in conflict cu presedintele Mihai Stoica sau cu Gigi Becali?
Nu. Nu sunt suparat pe "MM". M-am inteles bine cu el. Cu Gigi am avut o relatie normala. E un om care pune suflet si care da bani la echipa.

Dar cu Zenga?
Sunt suparat pe Walter doar pentru ca nu m-a folosit la Valencia. Cu toate acestea, as vrea sa-l mai am ca antrenor.

Ai semnat cu asiaticii?
In proportie de 99,9% voi semna cu ei. Este vorba de un contract pe trei ani. Am plecat mai ales pentru ca m-am gandit la familia mea.

Ai spus ca nu vei juca in Romania decat la Steaua. Iti mentii declaratia?
Da. Nu voi juca niciodata pentru Dinamo sau pentru Rapid! Steaua e unica. Cea mai mare dorinta este ca pe viitor sa ma intorc in Ghencea. Am pus Steaua pe acelasi loc cu familia mea. Cred ca vor lua titlul si fara mine. Le voi tine pumnii.

MM: "I-am zis sa ramana pana la vara"

Presedintele executiv al Stelei, Mihai Stoica (foto), a negat ieri ca ar fi dorit plecarea lui Neaga. "E o campanie indreptata impotriva Stelei si a mea, dorindu-se crearea de tensiuni in sanul echipei. Nu este adevarat ca am avut un conflict cu Neaga in Cipru si nici ca m-am opus sa i se retraga amenda pentru ca a jucat fotbal in sala. Clubul nu i-a luat nici un ban", a spus MM. "Sambata trecuta am avut o discutie cu Neaga si i-am zis sa ramana la Steaua macar pana la vara. A semnat un acord cu coreenii inca din Italia, dar la revenirea in tara a spus ca nu e hotarat daca pleaca. E greu sa judeci un om cu o asemenea incarcatura emotionala. Mi-a zis ca este marcat de atasamentul suporterilor fata de el si ca ii e greu sa plece. Dar pleaca. In Romania n-o sa se ia salariul pe care il ofera coreenii multi ani de acum incolo", a continuat oficialul stelist, care nu a dorit sa comenteze declaratiile patronului Gigi Becali, potrivit carora "Neaga pleaca pentru a-i face loc in echipa lui Andrei Cristea". (Ionut Paduraru)

AMESTECUL LUI GIGI IN ECHIPA
In Ghencea s-a iscat un nou conflict. Dupa meciul de la Valencia, patronul Gigi Becali (foto) a anuntat ca Andrei Cristea va juca titular la Steaua: "Eu nu m-am implicat niciodata la echipa, dar o sa vedeti ca Cristea va fi titular din primul meci. Sunt momente cand simt nevoia sa ma implic. Am vorbit cu diversi oameni si mi-au spus: «Bai Gigi, esti patron, sunt banii tai, poti sa te impui»". In replica, antrenorul Walter Zenga a fost ferm: "Gigi se face antrenor, eu ma fac patron, nici o problema. Daca el a zis asa, nu stiu, dar eu niciodata n-am acceptat asa ceva". Gigi Becali nu se afla la prima tentativa de a-si impune punctul de vedere in privinta primul "11" sau a lotului. Mai intai, dupa meciul de la Bucuresti, cu Zeleznik, din preliminariile Cupei UEFA (1-2), patronul a decis punerea pe liber a lui Valeriu Rachita, acuzandu-l de gafe la golurile primite. Un al doilea caz l-a avut in prim-plan pe atacantul Dinita. Gigi Becali a anuntat ca si-l doreste titular, iar Zenga s-a conformat etapa urmatoare, la derby-ul cu Rapid.
×
Subiecte în articol: sport steaua neaga gigi gigi becali