x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport A mai rămas o zi

A mai rămas o zi

de Mihai Igirosanu    |    26 Aug 2008   •   00:00
A mai rămas o zi

STEAUA – GALATASARAY  ●  Obiectiv: recuperarea lui Goian şi a lui Ov. Petre
Cu doar o zi înaintea manşei secunde a confruntării cu turcii, din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, Steaua face eforturi pentru recuperarea a două piese importante, stoperul Dorin Goian şi mijlocaşul Ovidiu Petre.



STEAUA – GALATASARAY  ●  Obiectiv: recuperarea lui Goian şi a lui Ov. Petre
Cu doar o zi înaintea manşei secunde a confruntării cu turcii, din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, Steaua face eforturi pentru recuperarea a două piese importante, stoperul Dorin Goian şi mijlocaşul Ovidiu Petre.

Pentru confruntarea teribilă de mîine seară, din Ghencea, antrenorul Marius Lăcătuş nu va putea conta cu certitudine pe Mihăiţă Pleşan, Janos Szekely, Pawel Golanski şi Ifeanyi Emeghara. Partida Steaua – Galatasaray, programată de la ora 20:45, se va disputa cu casa închisă, toate cele 24.000 de bilete puse în vînzare fiind epuizate încă de la finalul săptămînii precedente.

OPTIMISM. În aceste condiţii, “roş-albaştrii” nu-şi mai pot permite să se lipsească de serviciile a doi jucători esenţiali, precum Dorin Goian şi Ovidiu Petre. Totuşi, preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, s-a arătat destul de optimist în ceea ce priveşte starea sănătăţii celor doi fotbalişti. “Pe Goian şi Ovidiu Petre cred că vom conta la meciul cu Galatasaray. În schimb, Golanski, Pleşan şi Szekely nu vor juca sigur”, a prezentat oficialul stelist buletinul medical la zi. Pe lîngă problemele medicale, Marius Lăcătuş nu are cristalizată încă formula cu care va aborda meciul de miercuri seară. În cazul foarte probabil al recuperării lui Goian, linia defensivă va fi alcătuită din Petre Marin, Goian, Rădoi şi Neşu. La mijloc, dacă Ovidiu Petre este apt, cei patru vor fi Nicoliţă, Ovidiu Petre, Tiago şi Toja, iar Dayro Moreno are cele mai mari şanse de a evolua în spatele vîrfului împins, care va fi brazilianul Arthuro.

Kewell, arma secretă

Victoria din prima etapă a campionatului din Turcia, 4-1 cu Denizlispor, a readus optimismul în tabăra Galatei. Mai ales că debutul internaţionalul australian Harry Kewell a fost unul spectaculos. “Cînd l-am luat pe Kewell, mulţi m-au criticat foarte dur, considerînd că e un jucător terminat. Dar şi-a arătat valoarea în aceste două meciuri şi cred că şi-o va arăta în continuare. Va fi decisiv în multe meciuri, sper să ne ajute în meciul cu Steaua, s-a simţit lipsa lui în tur. Cei care l-au criticat pe Kewell ar trebui să vorbească şi acum”, a declarat antrenorul lui Galatasaray, Michael Skibbe. Jocul cu Denizli a lăsat însă urme în lotul turcilor, Hasaş Şaş şi Nonda alegîndu-se cu leziuni uşoare.

Coincidenţă: arbitrează tot Trefoloni!

UEFA a anunţat că partida retur din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor dintre Steaua şi Galatasaray va fi arbitrată de o brigadă din Italia, condusă la centru de Matteo Simone Trefoloni. Italianul, în vîrstă de 37 de ani, este arbitru internaţional din 2004, a condus două finale ale Cupei Italiei, iar începînd cu noiembrie 2006 arbitrează şi în Liga Campionilor. Ca o coincidenţă, Matteo Trefoloni a arbitrat-o pe Steaua şi anul trecut tot în turul 3 al celei mai prestigioase competiţii europene intercluburi, în prima manşă de pe terenul lui BATE Borisov, meciul încheindu-se la egalitate, scor 2-2. Prezenţa italianului a fost de bun augur, Steaua impunîndu-se în retur cu 2-0 şi calificîndu-se în grupe. Trefoloni va conta în partida de mîine seară pe ajutorul asistenţilor Cristiano Copelli şi Simone Pirondini.

×
Subiecte în articol: sport steaua petre