x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Adrian Mutu, pe picior de plecare

Adrian Mutu, pe picior de plecare

05 Aug 2004   •   00:00

Atacantul roman vrea sa aiba garantia ca va face parte din nucleul de baza al lui Chelsea, chiar daca nu va fi tot timpul titular. In caz contrar, el este gata sa le spuna adio englezilor si sa revina in Italia, unde Juventus si Fiorentina il asteapta cu bratele deschise.

DELIA GOMOESCU

Revenirea lui Adrian Mutu in Italia pare din ce in ce mai aproape de a se realiza. Concurenta cu nou-sositii Mateja Kezman si Didier Drogba si interesul pe care il arata fata de el Juventus si Fiorentina l-au determinat pe roman sa se gandeasca serios la transferul sau de la Chelsea.

ALTERCATIE. La asta s-ar adauga si un conflict pe care "Briliantul" l-ar fi avut cu antrenorul sau, Jose Mourinho, pe care insa ambele parti il neaga. Se pare ca totusi acesta a fost motivul real pentru care Mutu nu a facut parte din lotul lui Chelsea pentru meciurile cu Roma si Milan de la turneul de pregatire din Statele Unite, desi oficial el nu a jucat din cauza unei "usoare" accidentari.

Toate acestea l-au facut pe atacantul roman sa solicite o noua intrevedere cu Jose Mourinho, in prezenta impresarilor sai. Mutu vrea sa se afle pe picior de egalitate cu contracandidatii sai pe post, Kezman, Drogba si Gudjohnsen. In cazul in care tehnicianul portughez nu-i garanteaza ca va face parte din nucleul de baza al echipei, romanul este gata sa le spuna adio "albastrilor".

CONTACT. In aceste conditii, intoarcerea "Briliantului" in Serie A ar deveni o certitudine. Juventus si Fiorentina sunt echipele interesate de el, insa nici una nu vrea un transfer definitiv, ci doar un imprumut. Presa italiana scrie ca directorul general al torinezilor, Luciano Moggi, l-a contactat deja telefonic pe managerul lui Chelsea, Peter Kenyon, dar si ca un reprezentant al gruparii florentine a plecat urgent spre Londra. Bianconerii sunt gata sa-i plateasca lui Mutu salariul de 3 milioane de euro, in timp ce "violetii", care au cheltuit o gramada de bani ca sa intareasca echipa dupa promovarea in Serie A, cer putina "intelegere" in acest sens.

IMPRESIE

"Mutu nu e obisnuit sa priveasca meciurile de pe margine. El nu ar avea nici o problema sa plece de la Chelsea daca ar primi o oferta serioasa" - Giovanni Becali, impresarul lui Adrian Mutu

CONCURENTA SI LA "VIOLETI"

Daca la Chelsea are probleme cu concurenta, Mutu nu ar sta tocmai bine nici daca ar veni la Fiorentina. Intr-un meci amical cu o echipa de amatori, antrenorul Emiliano Mondonico a trimis pe teren un atac format din Nakata, Vryzas si Rigano, iar "violetii" s-au descurcat de minune, invingand cu 15-2. Si inca nu a intrat pe teren Portillo, atacantul transferat de la Real Madrid!

FIORENTINA

Pentru a rezolva problema lui Adi Mutu, Giovanni Becali a plecat el insusi spre Londra. Impresarul a confirmat ca Adrian vrea ca antrenorul Jose Mourinho sa-i ofere posibilitatea sa faca parte din nucleul de baza al lotului, fara ca acest lucru sa insemne titularizarea in toate meciurile. Referitor la o eventuala destinatie a romanului, in cazul in care "ruptura" de Chelsea ar deveni definitiva, Becali inclina mai mult spre varianta Fiorentina. "Nu cred ca exista vreun interes din partea lui Juventus. As fi vorbit pana acum cu Moggi daca intr-adevar ar fi vrut sa-l transfere pe Adi", a spus agentul FIFA. "In schimb, Fiorentina abia a revenit in Serie A si vrea sa faca o impresie buna. Probabil ca aducerea lui Mutu ar reprezenta o bomba pentru ei si asta ar duce si la o crestere semnificativa a numarului de abonati", a adaugat Becali.
×
Subiecte în articol: sport mutu