x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Adversari Cupa UEFA - Plusuri si minusuri

Adversari Cupa UEFA - Plusuri si minusuri

de Delia Gomoescu    |    07 Noi 2005   •   00:00
Adversari Cupa UEFA - Plusuri si minusuri

Dupa etapa a 2-a din grupele Cupei UEFA, si adversarele echipelor noastre au revenit la treaba in intrecerile autohtone. Unele cu rezultate bune, cum ar fi TSKA Moscova, care a devenit ieri campioana in Rusia, altele dimpotriva, cazul lui Marseille.

RIDICULIZATI. Faptul ca joi au avut zi de pauza nu le-a prins deloc bine francezilor de la Marseille. Adversarii dinamovistilor in Grupa F au pierdut la scor, 0-3, in fata lui Le Mans, in etapa a 14-a din Lige 1. "Am demonstrat ca putem obtine rezultate bune, dar in aceeasi masura am demonstrat ca in unele meciuri putem fi complet iesiti din joc. Asta s-a intamplat si cu Le Mans, si nu e pentru prima oara. Va trebui sa ne regasim continuitatea", a recunoscut antrenorul Jean Fernandez. In schimb, presedintele gruparii franceze, Pape Diouf, a concluzionat simplu: "Nu exista scuze. Lipsurile au fost nenumarate. A fost una dintre cele mai jenante prestatii din acest sezon". Pentru Marseille a fost al treilea meci consecutiv fara victorie in Ligue 1.

DECISIV. Partida dintre Marseille si Dinamo va avea loc la 14 decembrie, pe Stadionul Velodrome, in ultima etapa a fazei grupelor, si ar putea fi decisiva pentru "caini" in ceea ce priveste calificarea. Asta in cazul in care elevii lui Ioan Andone vor reusi sa treaca la 1 decembrie de TSKA Moscova, detinatoarea Cupei UEFA si proaspat campioana a Rusiei.

GRUPA C
Hertha Berlin a inregistrat o noua victorie in Bundesliga, 3-0 cu FC Kaiserslautern. Golurile echipei pregatite de Falko Gotz au fost marcate de Marcelinho (’6), Pantelici (’48) si Rafael (’52). Pentru adversara Stelei a fost al treilea meci fara infrangere. Hertha se afla acum pe locul 5 in Germania, cu 21 de puncte, la fel ca si Schalke, ocupanta locului 4. In Franta, Lens a remizat 1-1 in deplasare la Sochaux. In Italia, Sampdoria a evoluat aseara pe terenul lui Palermo.

GRUPA F
TSKA Moscova a castigat ieri cu 2-1 in deplasare la Dinamo Moscova si a devenit campioana a Rusiei cu o etapa inainte de finalul sezonului. TSKA a totalizat 59 de puncte, cu 4 mai multe decat Lokomotiv si Spartak. Este al doilea titlu cucerit de echipa sustinuta de grupul petrolier Sibneft, condus de miliardarul Roman Abramovici, dupa cel din 2003. In Olanda, Heerenveen a spulberat cu 4-0 pe Groningen, iar in Bulgaria, Levski joaca azi pe terenul lui Vihren Sandanski.

GRUPA G
Stuttgart a castigat ieri cu 1-0 pe terenul lui Nürnberg dupa ce antrenorul Giovanni Trapattoni primise sambata un nou ultimatum din partea presedintelui Erwin Staubt. "Il sustin pe antrenor, dar nu ii pot oferi nici o garantie", a spus Staubt, lasand sa se inteleaga ca pe italian l-ar putea paste demiterea. Aseara, Rennes a pierdut, 1-2, in deplasare la Troyes, iar PAOK Salonic a invins cu 1-0 acasa pe Panionios. Sahtior Donetk va evolua diseara in derby-ul cu Dinamo Kiev.
×
Subiecte în articol: sport