x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ai nostri au invadat si Albania

Ai nostri au invadat si Albania

03 Feb 2005   •   00:00

Daca prezenta jucatorilor romani in campionate precum cele din Rusia, Ucraina, Coreea de Sud sau China nu mai reprezinta o noutate, fotbalistii nostri s-au orientat, de curand, si catre prima liga albaneza.

"ROMAN". Sulejman Demollari a facut istorie la Dinamo
Miercuri dupa-amiaza, Cristian Posirca si Radu Ferenczi, jucatorii divizionarei B CSM Medgidia, au ajuns in orasul albanez Shkodra, pentru a semna cu echipa locala, Vllaznia, ocupanta locului 3 in ultima editie de campionat.

MUTARI. Cei doi fotbalisti nu sunt singurii romani din prima liga albaneza. La inceputul sezonului 2003-2004, Aurica Ticleanu era numit antrenor al formatiei KS Lushnja si aducea cu el trei compatrioti: portarul Adrian John Ene si atacantul Gheorghe Cornea veneau din Romania, iar fundasul Lucian Bica era transferat de la Dinamo Tirana, unde Ticleanu il antrenase cu un sezon inainte. In acest sezon, doar Bica mai figureaza in lotul celor de la Lushnja, echipa antrenata in prezent de cunoscutul Sulejman Demollari, cel mai valoros "stranier" din istoria fotbalului romanesc.

COMPANIE. Pana in urma cu doi ani, Vllaznia era, alaturi de Partizan si SK Tirana, unul dintre cele mai instarite cluburi albaneze. Pe 14 iunie 2003, presedintele gruparii din Shkodra, Myftar Cela, unul dintre cei mai bogati afaceristi albanezi, a fost impuscat mortal in Muntenegru, fiind victima unei rafuieli mafiote. In prezent, clubul este condus de fratele sau mai mic, Agron, iar lotul este pregatit de Vasil Bici. (Mihai Igirosanu)

BICA
Fundasul central al celor de la KS Lushnja Lucian Bica este unul dintre cei mai apreciati "stranieri" din campionatul Albaniei. In varsta de 30 de ani, Bica a fost adus la Lushnja in 2003 de catre Aurica Ticleanu, cu care mai lucrase in Maroc, la MAS Fes si la Dinamo Tirana. Actualul antrenor al lui Bica este cunoscutul Sulejman Demollari, fostul jucator al lui Dinamo din anii ’90, care il apreciaza in mod deosebit. "Luciano Bica", asa cum este inscris romanul pe foile de meci, este titular meci de meci la echipa care ocupa in prezent locul 6 in clasament. In Romania, Lucian Bica a mai evoluat la echipele Petrolul Ploiesti, FC Brasov si Tractorul Brasov.

×
Subiecte în articol: sport bica