x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Alte 60 de zile de arest

Alte 60 de zile de arest

de Elly Cîrstea    |    27 Iun 2009   •   00:00
Alte 60 de zile de arest
Sursa foto: Elly Cîrstea/

Finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, fostul şef al OPC Argeş, Cristian Libertatu, şi directorul general al firmei SC PIC SA Piteşti, Liviu Făcăleaţă, au trăit ieri alte emoţii cumplite după ce procurorii DNA au cerut în instanţă prelungirea mandatelor de arestare preventivă.




Patronul echipei FC Argeş a fost aşteptat pe treptele Tribunalului Argeş de soţie, frate, fiu, dar şi de bătrâna sa mamă, care a plâns neîncetat. Pe ceilalţi i-au aşteptat soţiile şi au reuşit să schimbe doar câteva cuvinte cu cei arestaţi. Şedinţa a fost ţinută cu uşile închise, iar procurorii DNA au cerut în instanţă prelungirea mandatelor, ţinând cont de acuzaţiile ce li se aduc celor patru. Pronunţarea a fost însă publică. Sentinţa a căzut ca un trăsnet, rudele celor arestaţi fiind la un pas de leşin. Tribunalul Argeş a hotărât prelungirea cu 60 de zile a mandatelor de arestare ale celor patru inculpaţi în dosarul corupţiei din fotbal. Penescu, Constantin, Libertatu şi Făcăleaţă vor fi nevoiţi să stea în arest până la data de 18 august, inclusiv. Sentinţa nu este definitivă şi cei patru, care stau deja în arest de la 13 aprilie, când au fost reţinuţi, mai au o speranţă la recursul depus de avocaţi. înainte de a fi urcaţi în dubă şi duşi înapoi la arest, fiul lui Cornel Penescu a spus că, după părerea lui, nimic nu mai e logic. Mama sa era foarte supărată că nu a fost lăsată nici măcar să-şi pupe băiatul.

DUŞI LA PENITENCIAR?
În cazul în care recursul avocaţilor va fi respins la Curtea de Apel Piteşti şi se va menţine decizia de prelungire a arestului cu încă 60 de zile, Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Cristian Libertatu şi  Liviu Făcăleaţă ar putea fi transferaţi la Penitenciarul Colibaşi la jumătatea săptămânii viitoare. În mod normal, mandatele de arestare preventivă ale celor patru expirau la data de 30 iunie, dar vor fi înlocuite cu noile mandate. Vă reamintim că joi, 25 iunie, procurorii DNA Piteşti au trimis în judecată în dosarul corupţiei din fotbal 14 inculpaţi. Primul termen în dosarul de corupţie din fotbal a fost deja stabilit şi va fi judecat la Tribunalul Argeş la data de 29 septembrie.

Cazul "FC Argeş", amânat
Comisia de disciplină din cadrul LPF a amânat judecarea cazului echipei FC Argeş pentru data de 1 iulie. "În acest caz, noi trebuie să facem distincţia clară între corupţie şi abatere disciplinară, aşa cum este ea stipulată în regulamentele şi statutele fotbalului românesc. Până atunci, comisia va trimite o adresă către DNA Piteşti pentru a ni se comunica stadiul cercetărilor şi dacă au fost trimise în instanţă persoanele anchetate. Acest lucru este necesar, până acum DNA netrimiţându-ne decât ordonanţe prin care se arată că s-a început urmărirea penală a unor persoane", a declarat vicepreşedintele Comisiei de Disciplină, Adrian Neguţ. De asemenea, a fost amânat şi cazul "Valiza", pentru data de 8 iulie.

Vasile Turcu, spre Trivale
După ce şi-a anunţat despărţirea de Dinamo, fostul acţionar al "câinilor", Vasile Turcu, este tot mai aproape de a ajunge investitor la FC Argeş, lucru pe care l-a mai anunţaţ în câteva rânduri. Cum situaţia grupării piteştene este incertă, patronul Cornel Penescu fiind momentan lipsit de libertate în urma scandalului de corupţie declanşat de DNA, Turcu ar avea puteri depline la formaţia alb-violetă. "Aş veni cu inima deschisă la FC Argeş. Trebuie doar ca Penescu să-mi confirme că pot investi", a declarat Turcu. O altă problemă la FC Argeş este posibila plecare a internaţionalului Cristi Tănase, ofertat de mai multe grupări din Liga 1. "Aştept o ofertă concretă, până acum nu m-a contactat nimeni", a declarat mijlocaşul.

×
Subiecte în articol: sport argeş