x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Am renuntat pentru ca am cedat nervos"

"Am renuntat pentru ca am cedat nervos"

03 Noi 2004   •   00:00

Adrian Mititelu a fost, pe rand, sef de galerie, director sportiv, presedintele Ligii Suporterilor, vicepresedinte, presedinte si patron. Ultima functie a detinut-o doar 48 de ore, dar se pare ca va reveni in curand. El explica acum motivele care l-au determinat sa renunte asa usor, dupa ce cumparase Universitatea de la Dinel Staicu.

VICENTIU NEAGOE

OPTIMIST. Adrian Mititelu sustine ca la Craiova se va naste o alta mare echipa in 4-5 ani si numai cu jucatori olteni
Ultima aparitie oficiala a lui Mititelu in cadrul gruparii din Banie a fost cu doua luni in urma, atunci cand, pentru doua zile, a fost patronul Universitatii, dupa ce a cumparat-o de la Dinel Staicu.

VANZARE. Numai ca socoteala a fost gresita, Staicu redevenind proprietar dupa doar 48 de ore. Staicu a spus ca tranzactia a fost evaluata la pretul de 5 milioane de euro si a constat, printre altele, in actiuni de la un centru farmaceutic de la Sibiu, un complex hotelier din Targu-Jiu si uzinele miniere UPSROM - Petrosani. In plus, exista in contract o clauza in care Staicu urma sa primeasca doua milioane de euro din vanzarea de jucatori in urmatorii doi ani si jumatate, dar si drepturile de televiziune si de publicitate pana in vara lui 2005, precum si asupra lui Plesan, care era evaluat de Staicu la doua milioane de euro.

CLIPE GRELE. "Nu m-am gandit niciodata ca acest moment sa vina asa curand. Am facut eforturi foarte mari, atat financiare, cat si pe plan sentimental", declara Mititelu, care, peste doua zile, anunta, printr-un comunicat, ca renunta la "marea iubire" din cauza "marsaviilor celor din Craiova". "Au fost cele mai grele zile din viata mea! Am renuntat pentru ca am cedat nervos, dupa ce am primit mai multe amenintari, care mi-au speriat nevasta si copiii", a completat olteanul, care anunta ca va face din echipa olteana Ajaxul Romaniei.

INSELAT. Mai mult, Staicu avea sa spuna ca a iesit si in castig pe plan financiar din amintita tranzactie, avand un plus in conturi de 3 milioane de dolari. "Nu conteaza ce a spus Staicu de cele 3 milioane. Eu spun ca nu am pierdut nici un ban. Am pierdut imaginea, iar asta inseamna uneori mai mult decat ai pierde bani", a declarat Mititelu. Cu toate acestea, se pare ca el ar putea redeveni patronul Universitatii in scurt timp!

EROARE POLITICA. Referitor la acea schimbare fortata, Mititelu a continuat: "Sunt un tip orgolios si vreau ca lucrurile sa fie asa cum le doresc eu. Eu venisem la club pentru a-l ajuta si nu pentru a intra in corul condus de cineva pentru a canta asa cum doreste el". Dupa plecarea furtunoasa din fruntea gruparii oltene, Mititelu n-a mai calcat pe arena "Ion Oblemenco", fiind convins ca orgoliul sau este prea mare pentru a se aseza din nou alaturi de Dinel Staicu. "Asa sunt eu, dintr-o bucata. Stiu ca ce se intampla la Craiova este o mare eroare politica, de management si de marketing si venind chiar ca un simplu spectator, m-as fi simtit partas la aceasta stare", a completat olteanul.

ASCENSIUNE. Viata lui Adrian Mititelu nu se rezuma doar la iubirea pentru Craiova. De 15 ani e casatorit si are doi copii "de la gura carora am luat pentru echipa". A inceput afacerile de la zero, ajungand acum unul dintre cei mai puternici oameni din Banie. "Sunt un om care a realizat totul in viata. Nu mi-a dat nimeni nici un leu, iar tot ce am facut, am facut dupa mintea mea", spune cu mandrie fostul patron al "Stiintei", grupare despre care afirma: "Dupa familie, renasterea Craiovei a fost visul meu. Afirm cu tarie ca stiu ce trebuie facut la acest club si sunt convins ca, pana la urma, voi reusi". Talentul nativ e o mare valoare a oltenilor si din el se va naste o alta mare echipa a Craiovei. Poate ca Dumnezeu ne-a lasat atat de mult sa asteptam pentru a realiza si mai mult ce-am avut si ce vom avea.

RIVALITATE
In acest moment, Primaria din Craiova este dispusa sa preia controlul asupra Universitatii, anuntand chiar si un referendum. "Daca oamenii nostri vor vota sa sprijinim echipa, asa vom face. Primaria are destule resurse, nu putem lasa oricum fotbalul fara stapan", a declarat edilul-sef al Craiovei, Antonie Solomon. Acesta a mai precizat, referitor la iminenta revenire a lui Adrian Mititelu, ca nu crede sa se intample, surse din cadrul clubului sustinand ca Solomon nu-l agreeaza pe Mititelu. Motivul il reprezinta faptul ca primarul urbei din Banie il doreste neaparat la echipa pe Pavel Badea, cei doi fiind rude, iar Mititelu, daca se intoarce, il va demite pe actualul manager general. De altfel, "Badita" pare a fi anticipat deznodamantul, la finele meciului cu Rapid: "Oricum, o sa plec din iarna, pentru ca nu am cum sa lucrez cu viitorul patron". Aluzia este evidenta la Adrian Mititelu, care, in plus, este preferat de patimasa galerie olteana, fanii considerandu-l unul de-al lor.

"Nu am pierdut 3 milioane de dolari"

EXPLOZIV. Cat a fost oficial, Mititelu a trait fiecare meci al "Stiintei" la intensitate maxima
Jurnalul National: Se zvoneste ca veti prelua din nou echipa. E adevarat?
Adrian Mititelu: E o intrebare la care nu pot raspunde decat peste doua sau trei saptamani.
De ce tocmai atunci?
Veti vedea!
Ce s-a intamplat in acele zile nebune?
Nici nu vreau sa-mi amintesc de chinurile prin care am trecut. S-a zvonit ca mi-am scris singur pe gard injurii. Nimic mai fals! Cert e ca am primit foarte multe telefoane prin care lumea ma discredita si mi se spunea ca nu pot duce in spinare echipa. Pe cat de bucuros am fost cand am semnat actele de preluare a echipei, atat de dezamagit am fost cand am emis comunicatul de renuntare.
Si pana la urma de ce ati renuntat?
Am cedat psihic. Am avut o cadere de tensiune si mi-am dat seama ca nu pot face fata presiunii. Am doi copii de crescut si familia trebuie sa fie pe primul loc.
Cat ati pierdut din aceasta afacere?
Ceea ce au spus mai multi, in frunte cu Dinel, ca am pierdut 3 milioane de dolari, nu este adevarat. Va veni si momentul in care toata lumea va afla culisele acestei tranzactii.
In cazul in care veti reveni la Craiova, ce veti schimba?
Sa va spun ceva. Toata lumea apreciaza jucatorii care au facut legenda cu "Craiova Maxima". Problema este ca nici unul dintre ei nu este dispus sa se implice, fiecare avand alte preocupari, lucru pe care il inteleg. Sa nu uitam insa ca acea mare echipa a Universitatii a ajuns la acel nivel numai datorita unor oameni puternici din conducere, precum Corneliu Stroe sau oameni "grei" din acea vreme, Stefan Andrei si Adrian Paunescu. De aceea, consider ca apropierea unor asemenea persoane de club ar fi un mare pas inainte.
Cine este Adrian Mititelu pentru Universitatea?
Toate starile prin care trec le tratez intr-o maniera calma, punand mult accent pe orgoliu. Sunt un fanatic incurabil si cred ca, daca n-ar fi existat Universitatea Craiova, viata mea ar fi avut un alt curs. Unul mai linistit. Mult prea linistit!
Ce reprezinta echipa aceasta pentru dumneavoastra?
Este pariul unui fanatic cu un om cumpatat. Pana acum, nici unul nu a castigat. Fanaticul a pus prea mult suflet, iar cumpatatul prea multi bani. Iar atunci cand pui suflet undeva, nu cred ca poti castiga bani.
In cat timp ati putea face performanta de mult asteptata?
Nu intr-o luna sau doua. Asta se poate face in 4-5 ani, cu jucatori crescuti in propria ograda, nu cumparand de la o echipa sau alta.
Este curios faptul ca dumneavoastra, care i-ati adus pe Leandro si McBreen, spuneti ca performanta se face cu propriile talente...
Tocmai de aceea spun asta. Eu am gresit atunci cand i-am adus pe acei jucatori sau pe Nicolo Napoli pe banca. In acest moment, n-as mai face-o, fiindca am invatat din propriile greseli.
Daca, prin absurd, o grupare din Bucuresti v-ar propune o functie, cum ati reactiona?
Am avut o asemenea propunere de la o echipa din Capitala. Eu nu duc lipsa de activitate, iar implicarea mea in fotbal se leaga numai de un singur tel: renasterea Universitatii Craiova!
Cum vedeti Craiova in acest moment?
De multe ori, noaptea, nu reusesc sa adorm ore intregi gandindu-ma la faptul ca si eu stau cu mainile in san si nu pot face nimic pentru aceasta echipa, aflata in stare de soc si care traieste din amintirile glorioase. Astfel de momente trebuie sa reapara in Banie. E o datorie a celor de la club fata de cei mai infocati suporteri din Romania.
Credeti ca puteti avea in viata tot ce va doriti?
Niciodata nu poti spune asa ceva. Cat de mult ai avea, iti doresti mai mult, stiind ca exista un mit al "Coloanei Infinitului". Or, infinitul absolut nu exista, exista doar minus infinit.
×