x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ana Maria Bărbosu – locul 20 la individual compus la modialele de gimnastică

Ana Maria Bărbosu – locul 20 la individual compus la modialele de gimnastică

04 Noi 2022   •   12:00
Ana Maria Bărbosu – locul 20 la individual compus la modialele de gimnastică
Sursa foto: Wikipedia

Gimnasta română Ana Maria Bărbosu s-a clasat joi seara pe locul 20 în finala individuală a Campionatelor Mondiale de gimnastică de la Liverpool.

La finele celor 4 rotații campioana României a totalizat 50.532 puncte, fiind notată cu 13.100 D (4.2) la sărituri, 12.766 (D-5.9) la paralele, 12.733 (D-5.6) la bârnă și 11.933 (D 5.2) la sol.

„Debutantă la o competiție de asemenea nivel și cu un nivel de dificultate al exercițiilor la paralele, bârnă și sol comparabil cu al gimnastelor din topul mondial, Ana a demonstrat că poate concura alături de elita internațională.”, scrie Federația Națională de Gimnastică, în mediile sociale.

„Drumul spre Paris este lung, dar cu răbdare, încredere și multă muncă obiectivul calificării la Jocurile Olimpice poate fi atins. La 16 ani, Ana a arătat la Liverpool că are potențial. Și asemenea ei, multe dintre gimnastele care, din cauza vârstei sau a motivelor medicale, nu au putut reprezenta România la această ediție a mondialelor.”, se mai spune în comunicarea FRG.

Rebeca Andrade (23 ani) a scris istorie la M&S Bank Arena, fiind prima gimnastă din Brazilia câștigătoare a medaliei de aur la individual la Campionatele Mondiale.

Vicecampiona olimpică de la Tokyo a reușit un concurs excelent și cu un total de 56.899 puncte le-a devansat pe Shilese Jones (SUA) - 55.399 și pe Jessica Gadirova (Marea Britanie) - 55.199.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gimnastica