x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ANALIZĂ - Săgeţi spre Piţurcă

ANALIZĂ - Săgeţi spre Piţurcă

de Mario Morcov    |    09 Oct 2008   •   00:00

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a lămurit ieri câteva probleme legate de contractul selecţionerului Victor Piţurcă, pe care l-a şi criticat voalat.



Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a lămurit ieri câteva probleme legate de contractul selecţionerului Victor Piţurcă, pe care l-a şi criticat voalat.

“Naşu’” a sancţionat indirect neselecţionările lui Florin Bratu sau a lui Tibi Ghioane de la Dinamo Kiev. “Vrem să jumulim cocoşul, chiar dacă nu suntem sută la sută din capacitatea noastră. Au revenit cei doi lideri, Mutu şi Chivu, şi trebuie să avem şi şansă, pentru că Franţa e o putere şi are prima şansă. Dacă pierdem cu Franţa, trebuie să câştigăm toate meciurile”, a spus Mircea Sandu la Telesport, adaugând că terenul de joc de la Constanţa a fost ales din superstiţie. Despre contractul lui Piţurcă, liderul FRF a declarat: “Din ce ştiu, clauza de reziliere a lui Piţurcă e la acelaşi nivel cu salariul său anual, 600.000 de euro. Suma se plăteşte de cel care ia decizia rezilierii, FRF sau selecţionerul. Dar dacă ne despărţim, cea mai bună ar fi o reziliere amiabilă, aşa e normal”. Mircea Sandu s-a declarat nemulţumit de faptul că Victor Piţurca nu îl convoacă la naţională pe Tiberiu Ghioane, “deşi acesta are prestaţii admirabile în Ucraina şi e un jucător de luat în considerare”. O altă nedumerire a lui Mircea Sandu este neconvocarea lui Florin Bratu. “E surprinzător că Florin Bratu nu a fost luat. Era bun pentru acţiuniile de contraatac. Nu-i nimic, mai are timp.” Conform unor surse, pe lista posibililor înlocuitori ai lui Piţurcă se află Mircea şi Răzvan Lucescu, Ioan Andone, Cosmin Olăroiu şi doi antrenori străini.

Stoica: “Mutu va înscrie”
Căpitanul Universităţii Craiova, Dorel Stoica, este optimist înaintea meciului de sâmbătă. “Nu mai este acea Franţa de speriat. Au jucători de valoare, sunt la echipe puternice din Europa, dar nu mai joacă ceea ce se aşteaptă de la ei. Eu cred că România va învinge şi toţi jucătorii suntem concentraţi. Despre meciul cu Lituania nu vreau să vorbesc, eu nu am fost la acel joc, dar nu se vorbeşte nimic nici în cantonament despre el. Apoi, să nu uităm că la acel joc au lipsit Mutu, Chivu şi Raţ. Sunt sigur că Adi Mutu va înscrie, însă cel mai important este nu cine marchează, ci să marcăm şi să câştigăm. Am încredere că această echipă a României va câştiga duelul cu Franţa. Stau în cameră cu Găman şi sper să-l ajut să se integreze cât mai repede”

×
Subiecte în articol: sport