x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Au depus memorii la LPF!

Au depus memorii la LPF!

10 Iul 2004   •   00:00

Presedintele Neculai Boghici a reusit ieri sa se imprumute si sa rezolve problema restantelor financiare, insa banii vor intra in contul jucatorilor pana cel mai tarziu marti.

DANIEL STAN

Greva a continuat si ieri la clubul Otelul Galati, iar jucatorii au plecat spre Capitala, cu directia LPF, unde si-au depus memorii. "Au facut ce trebuia. Daca nu depuneau in termen de doua luni riscau sa nu mai fie platiti. Luni reiau antrenamentele si vor juca in Cupa UEFA", a declarat presedintele Neculai Boghici.

IMPRUMUT. Restantele financiare catre jucatori, in jur de 120.000 de dolari, vor fi virate in contul clubului in transe. "Am reusit sa rezolv problema. Sa zicem ca m-am imprumutat la sponsori si, cel mai tarziu pana marti, jucatorii vor avea achitate drepturile la zi", a precizat Boghici.

PERDEA. Revenit la echipa dupa un sezon la FC Arges, Viorel Tanase, care este si vicepresedinte al sindicatului AFR, a declarat: "Si eu as fi putut fi in locul lor. Din acest motiv trebuie sa fim alaturi la greu. Baietii au jucat pentru banii astia si trebuie sa fie platiti".

"Cu Tirana se joaca"

  • Jurnalul National: Domnule Boghici, au dreptate jucatorii sa faca greva?

    Neculai Boghici: As vrea sa va spun ceva. Au restante o rata contractuala, pe luna mai, bonusul de obiectiv si patru salarii. Pana la un punct, ii inteleg. Dar pentru cele patru salarii, un total de 10 milioane de lei, e normal sa faci scandal? Eu nu cred ca un fotbalist sta in 10 milioane.

  • Pleaca antrenorul Cartu?

    Si aici e ceva de explicat. Eu am anticipat aceasta criza financiara si mi-am luat masuri ca macar antrenorii sa fie platiti la zi. Domnul Cartu si domnul Irimescu au banii achitati integral.

  • Dar este normala o asemenea situatie la o echipa de Cupa UEFA?

    Nu. Dar atunci cand ai un buget ca al nostru, de 1,1 milioane de dolari, cum a fost sezonul trecut, e rau. 645.000 de la ISPAT, 325.000 de la Primarie si 107.000 din drepturile tv, de unde mai avem de primit 83.000, adica 75% din actualele restante catre jucatori.

  • Se joaca meciul cu Dinamo Tirana?

    Da, fara discutie. Sper sa nu mai intervina ceva si sa ne facem de ras.

  • O intrebare mai incomoda: conducerea mai ia prime de joc si de obiectiv?

    Categoric nu! De cand am venit eu nu s-au mai luat. Eu nu sunt nici macar angajat la club. Doar am ajutat clubul cu 380.000 de dolari.

    CONSTANTA

    Formatia galateana va disputa astazi, la Constanta, un meci amical in compania Farului, antrenorul Sorin Cartu dorind astfel ca jucatorii sai sa se acomodeze cu gazonul stadionului. Gruparea de la Dunare va intalni joia viitoare, pe arena "Gheorghe Hagi", formatia Dinamo Tirana, in prima mansa din cadrul turului I al Cupei UEFA. "Meciul se va juca. Este datoria noastra sa reprezentam Romania", a declarat presedintele Neculai Boghici.

    IMPACARE

    Dupa mai multe discutii in contradictoriu cu presedintele Neculai Boghici, directorul executiv al "otelarilor", Vali Stefan, va ramane in functie. Partile au ajuns la un consens dupa ce si-au aruncat "sageti" zilele trecute. "Au fost vorbe spuse la nervi. Vali e un simbol al clubului si trebuie sa ramana. Domnul Boghici a ajutat mult clubul, astfel ca orice cearta nu-si are rostul", a declarat o persoana din anturajul Otelului.
  • ×
    Subiecte în articol: sport boghici