x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport AUTO - Stirile zilei

AUTO - Stirile zilei

18 Mar 2004   •   00:00
Arabii au deschis circuitul

Organizatorii au deschis ieri oficial circuitul bahreinez de la Sakhir, primul din istoria Orientului Mijlociu, care va gazdui o cursa de Formula 1, pe 4 aprilie. In cadrul ceremoniei, familia regala din Bahrein a premiat reprezentantii firmelor care s-au ocupat cu realizarea modernului circuit. Festivitatea a fost marcata si de defilarea pe pista a catorva monoposturi celebre din istoria "Marelui Circ", cum ar fi Mercedes Benz 196 Streamliner 919540, condus de legendarul Juan Fangio.

Ajutor de la Guvern

Presedintele Federatiei de Automobilism din Italia, Franco Lucchesi, a cerut ajutorul Guvernului italian pentru ca circuitul de Formula 1 de la Imola, care nu mai corespunde normelor impuse de federatia internationala, sa fie refacut. "I-am scris premierului Berlusconi", a declarat Lucchesi. Pista de la Imola trebuie modificata complet, iar costurile, care se ridica la 25 de milioane de euro, nu pot fi acoperite de organizatori.

Concert pentru Ayrton Senna

Fostul pilot de Formula 1 Ayrton Senna, decedat in urma cu 10 ani, va fi comemorat de fanii sai prin participarea la un megaconcert organizat in memoria sa pe 20 martie, in ajunul zilei in care triplul campion mondial si-ar fi sarbatorit cea de-a 44 aniversare. Spectacolul, la care sunt asteptate aproximativ 30.000 de persoane, va avea loc pe stadionul "Paulo Machado de Carvalho" din Sao Paolo, fiind o productie a Institutului Ayrton Senna. "Oamenii isi vor aminti intotdeauna de Ayrton ca fiind un mare talent si un pilot cu numeroase victorii in Formula 1, insa el reprezinta mai mult. Ca om si ca pilot profesionist, el si-a manifestat intotdeauna convingerile si valorile prin actiuni care au starnit admiratie si respect ", a declarat Viviane Senna, presedintele institutului.

×
Subiecte în articol: sport