x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Azi jucam cu Georgia

Azi jucam cu Georgia

18 Feb 2004   •   00:00

Tricolorii vor disputa prima partida din acest an in Cipru, la Larnaca. Meciul va fi transmis de TVR 1 (ora 15:00).

Intalnim o echipa fara antrenor In aceasta dupa-amiaza, la Larnaca, echipa nationala va disputa primul meci din 2004. Tricolorii vor intalni Georgia in prima partida amicala a turneului din Cipru. Partida va conta pentru palmaresul oficial al celor doua reprezentative, fiind folositi si stranierii. Meciul va fi transmis de TV Romania 1, de la ora 15:00.
PAUL ANDONE

In functie de rezultatul acestui meci, nationala va juca maine, la Nicosia, cu invingatoarea sau invinsa din partida Cipru - Belarus. La aceasta partida vor fi folosite selectionatele divizionare.

Probleme in alcatuirea echipei
Pentru meciurile din aceste zile, selectionerul Anghel Iordanescu se confrunta cu probleme de efectiv. In afara refuzului Stelei de a-i pune la dispozitia nationalei pe Dorinel Munteanu, Radoi, Dica si pe Florentin Dumitru, "Generalul " se va baza pe jucatorii din strainatate doar la meciul de azi, numai acesta figurand in calendarul oficial international. Chivu, accidentat, nici nu a venit in Cipru, dar si alti fotbalisti aflati in cantonamentul de la Limassol acuza accidentari. Mai mult ca sigur, Iencsi, Marica, Plesan nu vor putea juca azi, iar situatia lui Tamas pare destul de complicata, Iordanescu inclinand sa-l lase sa se intoarca la Spartak Moscova, pentru a se adapta la noua sa echipa.

Georgienii au un antrenor interimar
Echipa Georgiei a sosit in Cipru fara ca numele antrenorului sa fie cunoscut. Presedintele federatiei gruzine, Merab Jordania, a anuntat ca pentru functia de selectioner candideaza fostul mare international Anatoli Bisovet si francezul Alain Giresse! Pana la luarea unei decizii, la meciul de azi, pe banca adversarei noastre va sta antrenorul interimar Gacha Tkebuchava. Georgienii au venit fara vedetele Kakha Kaladze (AC Milan) si Sota Arveladze (Glasgow Rangers), cele mai cunoscute nume din lotul lor fiind cele ale lui Temur Ketbaia (Anorthosis Famagusta), Kinkladze (Derby County), Iasvili (Freiburg) si Kobiasvili (Schalke 04).

Calendarul nationalei
pentru sezonul 2004-2005 Federatia Romana de Fotbal a definitivat calendarul competitional pentu sezonul 2004- 2005 al echipei nationale. Anul acesta, in octombrie, avem o data libera, iar pentru 2005 mai raman de confirmat trei "ferestre".

10 MECIURI IN ACEST AN. Dupa turneul selectionatei divizionare din Cipru vom incepe in forta cu "amicalul" de la Glasgow, din ultima zi a lunii martie. In aprilie, Germania vine la Bucuresti, pe stadionul "Rapid", acesta fiind adevaratul examen al primaverii pentru baietii lui Anghel Iordanescu. In fine, inaintea partidei de debut din preliminariile CM 2006, cu Finlanda, ne deplasam pe "Lansdowe Road" din Dublin, pentru o noua partida de verificare, de aceasta data contra Irlandei. Urmeaza Macedonia si Andorra, apoi "socul" cu Cehia, de la Praga. 2005 debuteaza cu un joc amical, pe 9 februarie. Apoi, meciul de la Bucuresti cu "portocala mecanica", Macedonia, din nou Olanda, la Amsterdam. Incheiem cu Finlanda, dar mai raman doua date libere in care se mai pot perfecta partide. De asemenea, nu se stie unde vom intalni Andorra, dar cel mai probabil se va juca pe "Olimpic de Montjuic" din Barcelona. (Catalin Oprisan)

×
Subiecte în articol: sport