x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Azi pleaca gimnastii si canotorii

Azi pleaca gimnastii si canotorii

07 Aug 2004   •   00:00

O prima parte importanta a delegatiei Romaniei pentru Jocurile Olimpice de la Atena va pleca in aceasta seara, la ora 19:00, spre capitala Greciei.

SPERANTE. Printre cei ce vor decola azi se afla si sportive in care se pun mari sperante de a reveni in tara cu medalii. Astfel, vor pleca cei trei boxeri calificati la Atena, Viorel Simion, Ionut Gheorghe si Marian Simion, insotiti de antrenorul coordonator Francisc Vastag. De asemenea, vor zbura spre capitala Greciei loturile, atat feminine, cat si masculine, de gimnastica si canotaj. Tot astazi va pleca si o parte din delegatia romana de haltere. Mai precis, este vorba despre sportivii Marioara Munteanu, Adrian Jigau si Florin Velicioiu, plus antrenorul federal Petre Becheru. Vor mai pleca astazi scrimerii Ana-Maria Branza si Alexandru Nyizstor, insotiti de antrenorul Dan Podeanu.

DUMINICA. A alta serie importanta a sportivilor romani calificati la Atena urmeaza sa plece maine spre gazda Jocurilor Olimpice. Este vorba de loturile de judo, inot si tenis de masa. De asemenea, maine va pleca si lotul de tir, compus din fostul campion olimpic Sorin Babii si Iulian Raicea, cei doi fiind insotiti de antrenorul Corneliu Ion. (Ionut Paduraru)

DRUM BUN!

"Am foarte mare incredere in sportivii care ne vor reprezenta la aceasta editie a Jocurilor Olimpice. Sper sa obtinem mai multe medalii decat la Sydney. Le doresc tuturor mult succes!" - Ion Tiriac presedinte COR

ILAR

Viorel Bubau, prima rezerva a Romaniei in concursul ecvestru complet din cadrul Jocurilor Olimpice, a ajuns abia ieri la Atena. Bubau, care trebuia sa plece marti din tara, a constatat in vama ca incurcase pasaportul cu cel al fiicei sale, putand pleca din tara abia miercuri dimineata, dupa ce i-au fost aduse actele de la Targu Mures. Bubau s-a deplasat la Atena cu automobilul special cumparat pentru transportul calului sau, Carnaval. Sportivul urmeaza sa fie cazat in Satul Olimpic, in timp ce Carnaval va sta la o ferma care ii apartine presedintelui Federatiei Ecvestre Internationale, Freddy Serpieri.

PRIMIRE LA PARLAMENT

Presedintele Ion Iliescu si primul-ministru Adrian Nastase le-au urat succes, ieri, in cadrul unei ceremonii oficiale organizate la Palatul Parlamentului, sportivilor care vor reprezenta Romania la Jocurile Olimpice de la Atena, ce se vor deschide peste o saptamana. Iliescu a precizat totodata ca va lua parte la o Olimpiada pentru prima oara, urmand sa participe la deschidere si la primele doua zile de competitie.

La randul sau, Nastase le-a urat sportivilor romani sa revina de la Atena cu cat mai multe medalii. Presedintele si primul-ministru au semnat pe banner-ul delegatiei Romaniei la Olimpiada, care va fi amplasat ulterior intr-un viitor muzeu olimpic roman, si au ciocnit o cupa de sampanie cu sportivii romani, dupa care au facut o fotografie de grup cu acestia. (Carmen Vintila)

OLIMPIADA CULTURALA

In paralel cu JO, la Atena se va desfasura si Olimpiada Culturala, printre operele de arta expuse cu aceasta ocazie numarandu-se si lucrari ale marelui sculptor roman Constantin Brancusi. De asemenea, in Satul Olimpic, care si-a deschis deja portile pentru primii sportivi, functioneaza, de la 1 august, si un centru religios cu locase de rugaciune pentru fiecare dintre cele cinci culte importante. La JO si-au anuntat prezenta si vedete de la Hollywood, precum Madonna, Britney Spears, Angelina Jolie, Uma Thurman, Harrison Ford, Tom Hanks, Brad Pitt si Jennifer Aniston.
×
Subiecte în articol: sport atena