x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Baggio, 200 de goluri in Serie A

Baggio, 200 de goluri in Serie A

16 Mar 2004   •   00:00

Roberto Baggio a marcat duminica golul cu numarul 200 in Serie A.

Jucatorul Bresciei, in varsta de 37 de ani, a inscris punctul egalizator al echipei sale din meciul cu Parma, scor 2-2, formatie pentru care a evoluat in ultimele 8 minute si Ianis Zicu.

PARCURS. "Il Codino" a debutat in prima liga italiana in toamna lui 1986, la Fiorentina. A jucat apoi la Juventus, AC Milan, Bologna, Inter si Brescia. Prima sa reusita in Serie A dateaza din 10 mai 1987, cand Baggio a inscris chiar acasa la Maradona, pe "San Paolo", intr-o partida Napoli - Fiorentina 1-1. In aproape 18 ani, italianul a semnat 27 de "doppiette", 7 "triple", o data reusind sa inscrie chiar de patru ori intr-un meci Juventus - Udinese 5-1 in 1992. De altfel, pentru formatia din Torino, Roberto a marcat de cele mai multe ori, 78, iar echipa care a suferit cel mai mult de pe urma reusitelor sale a fost Atalanta, care a primit de la Baggio 13 goluri.

RETRAGERE. "Care a fost cel mai frumos gol? Nu prea stiu. Unele, poate mai putin frumoase, au fost in schimb importante. Oricum, imi lipseste un gol de la centrul terenului, unul . la Maradona", a spus Baggio. In ceea ce priveste iminenta sa retragere, jucatorul italian a adaugat: "Voi renunta in vara daca asa imi va dicta inima. Este o decizie foarte grea, dar toate accidentarile pe care le-am suferit m-au pus pe ganduri ". (Delia Gomoescu)

×
Subiecte în articol: sport