x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Baraje CM 2006 - Bataie pe ultimele locuri

Baraje CM 2006 - Bataie pe ultimele locuri

de Delia Gomoescu    |    12 Noi 2005   •   00:00
Baraje CM 2006 - Bataie pe ultimele locuri

Zece echipe lupta azi si miercuri pentru ultimele cinci locuri care duc la Mondialul din Germania. In timp ce romanii se pregateasc sa priveasca un alt turneu final la televizor, Cehia, rivala tricolorilor in grupa 1 de calificare, joaca azi la baraj cu Norvegia.

REVENIRE. Desi n-a mai evoluat in echipa nationala de la Euro 2004, Pavel Nedved s-a hotarat totusi sa revina pentru a le da o mana de ajutor coechipierilor in "dubla" cu vikingii. Mai ales ca selectionerul Karel Bruckner are in continuare probleme de lot. Atacantii Koller si Lokvenc sunt accidentati, iar capitanul Galasek, Poborsky, Jarosik si Rozehnal sunt incerti. Desi joaca pe teren propriu, norvegienii nu urmaresc sa inscrie, ci considera ca lucrul cel mai important este sa nu primeasca gol. E de inteles avand in vedere ca nordicii au marcat doar 12 goluri in preliminarii comparativ cu cele 35 ale cehilor.

CONFRUNTARI. Intr-o alta partida, Spania intalneste pe teren propriu Slovacia. Chiar daca au cativa jucatori absenti, ibericii raman favoriti, mai ales ca de la slovaci lipseste atacantul Mintal, iar capitanul Karhan este incert. Un meci mult mai echilibrat pare cel dintre Elvetia si Turcia. Antrenorul Fatih Terim i-a pierdut pe Akin si pe Basturk, ambii cu probleme la genunchi, iar Hasan Sas si Seyhan nu stiu inca daca pot evolua. De asemenea, Emre si Altintop sunt suspendati. Azi de disputa si barajele intercontinentale. Reprezentanta Americii de Sud, Uruguay, joaca impotriva Australiei, castigatoarea Zonei Oceania. Cel mai exotic meci de baraj se va desfasura intre Trinidad-Tobago din Concacaf si asiatica Bahrain. (Delia Gomoescu)

PROGRAM
Europa
  • 20:30 Norvegia - Cehia
  • 21:45 Elvetia - Turcia
  • 23:00 Spania - Slovacia

    Concacaf - Asia
  • 00:30 Trinidad - Bahrain

    America de Sud - Oceania
  • 01:00 Uruguay - Australia
  • ×
    Subiecte în articol: sport