x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Baraje CM 2006 / Razboi la Istanbul

Baraje CM 2006 / Razboi la Istanbul

de Delia Gomoescu    |    18 Noi 2005   •   00:00
Baraje CM 2006 / Razboi la Istanbul

Tabloul echipelor care vor merge la vara in Germania este complet. Spania, Cehia, Elvetia, Australia si Trinidad-Tobago sunt ultimele care au prins Mondialul.

In Europa, lucrurile se clarificasera in mare masura chiar dupa meciurile tur ale barajelor. Pentru iberici si cehi era aproape imposibil sa mai piarda calificarea. In schimb, confruntarea Turcia - Elvetia ridica un semn de intrebare. Avantajul luat de jucatorii din Tara Cantoanelor in tur, 2-0, parea la prima vedere linistitor. Totusi, era clar ca turcii nu aveau de gand sa renunte asa usor.

TENSIUNE. Elvetienii au simtit asta pe pielea lor chiar de la sosirea la Istanbul, unde au fost primiti cu oua, cu rosii si, bineinteles, cu o intreaga colectie de injuraturi. Penalty-ul transformat de Frei in minutul 2 n-a facut decat sa adanceasca furia otomanilor, care s-au napustit in atac si pana la final au inscris de patru ori. Inutil. Pentru ca golul marcat de Streller in minutul 83 i-a trimis pe elvetieni in Germania. Adevaratul razboi avea sa se declanseze insa dupa meci. Pe tunelul care duce la vestiare jucatorii celor doua echipe au incins o bataie de toata frumusetea din care unii au iesit sifonati destul de rau.

LA SPITAL. Fundasul elvetian Stephane Grichting, care, culmea, nici macar nu a jucat, a ajuns la spital cu o perforatie in zona genitala, unde a fost lovit cu piciorul. Nici Vogel, Huggel si antrenorul portarilor, Erich Burgener, n-au scapat intregi. "Nu am vazut tot ce s-a petrecut la vestiare, insa faptul ca politistii turci nu au ezitat sa ii loveasca si pe reprezentantii mass-media, pentru a-i impiedica sa filmeze scena, este graitor. Am avut parte de un tratament scandalos", a declarat antrenorul Kobi Kuhn. Incidentele ar putea isca un conflict diplomatic, pentru ca guvernul elvetian studiaza posibilitatea depunerii unei plangeri la autoritatile turce.

EXCLUDERE
Incidentele de miercuri i-ar putea costa scump pe turci. Potrivit presedintelui FIFA, Sepp Blatter, reprezentativa Semilunei ar putea fi exclusa din preliminariile pentru CM 2010. Blatter a declarat pentru postul de radio DRS ca este foarte furios din cauza celor intamplate la Istanbul. "Ceva nu functioneaza in fotbal, inca nu am vazut nimic asemanator cu ceea ce s-a intamplat miercuri", a spus seful forului mondial. FIFA asteapta rapoartele oficiale si va lua o decizie in acest caz inainte de 9 decembrie, data la care va avea loc tragerea la sorti a grupelor turneului final.

EXTAZ
Departe de scandalul din Europa, Trinidad-Tobago sarbatoreste calificarea in premiera la Cupa Mondiala. Mii de locuitori au iesit miercuri pe strazile din Port of Spain si si-au manifestat bucuria cantand si dansand. Proprietarii de restaurante au distribuit gratuit mancare suporterilor, iar premierul Patrick Manning a afirmat ca guvernul studiaza posibilitatea ca ziua de astazi sa fie declarata sarbatoare nationala.

Calificate


EUROPA
Germania (tara gazda) Ucraina Olanda Polonia Anglia Croatia Italia Portugalia Suedia Serbia-Muntenegru Franta Spania Cehia Elvetia America de Sud Argentina Brazilia Ecuador Paraguay

ASIA
Japonia Iran Coreea de Sud Arabia Saudita

OCEANIA
Australia

CONCACAF
SUA Mexic Costa Rica Trinidad Tobago

AFRICA
Angola Coasta de Fildes Ghana Togo Tunisia

REZULTATE
EUROPA
  • Slovacia - SPANIA 1-1 (1-5)
  • CEHIA - Norvegia 1-0 (1-0)
  • Turcia - ELVETIA 4-2 (0-2)

    OCEANIA - AMERICA DE SUD
  • AUSTRALIA - Uruguay 1-0 (in tur 0-1) 4-2 la pen.

    ASIA - CONCACAF
  • Bahrain - TRINIDAD 0-1 (1-1)
  • ×
    Subiecte în articol: sport