x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Becali-Dragomir 2-0

Becali-Dragomir 2-0

16 Mar 2004   •   00:00

Propunerea lui Ioan Becali, ca toate litigiile din fotbalul romanesc sa fie judecate de comisiile FRF, a fost aprobata de Adunarea Generala cu toata opozitia lui Dumitru Dragomir. Ioan Becali s-a ales si cu un loc in Comitetul Executiv.

Desi toata lumea se astepta ca in Adunarea Generala a FRF de ieri sa se voteze marirea numarului de echipe in Divizia A, acest lucru nu s-a mai petrecut, o decizie in acest sens urmand sa se ia intr-o sedinta viitoare. In schimb s-a aprobat desfiintarea comisiilor Ligii Profesioniste de Fotbal, toate litigiile urmand sa fie judecate de instantele forului condus de Mircea Sandu.

SCANDAL. Venita din partea cluburilor Rapid, FC National, Dinamo, Gloria, "Poli" AEK Timisoara, FC Brasov si Sportul Studentesc, propunerea a fost indelung contestata de Dumitru Dragomir si Valentin Alexandru, primii doi oameni din conducerea Ligii.

"Comisiile se numesc in Adunarea Generala a LPF. FRF nu poate schimba statutul nostru. Nu e corect ca problemele noastre sa fie judecate de alte comunitati", a spus vicepresedintele Valentin Alexandru, starnind supararea celor din sala, care s-au simtit lezati. Dumitru Dragomir si-a dat seama de pasul gresit al subordonatului sau si a incercat sa dreaga busuiocul. "Cum ati amanat problema cu trecerea la sistemul cu 18 echipe, propun sa facem acelasi lucru si cu acest amendament. Sa asteptam sa treaca si prin Adunarea Generala a LPF, altfel se alege praful de tot", a intervenit "Corleone".

ATITUDINE. Deranjat de adversitatea aratata de tabara lui Dragomir, Mircea Sandu a luat atitudine. "Unora le fuge puterea din mana si le cam tremura haina", a spus "Nasu", care a fost sustinut de presedintele Rapidului, Ioan Becali, si de patronul Sportului Studentesc, Vasile Siman. "Ce se intampla aici este o crima. Vreti sa faceti Cooperativa iar! Este un aranjament din partea unora care vor sa preia puterea", a urlat Dragomir catre Mircea Sandu si Ioan Becali, simtind ca scapa puterea din maini. Propunerea celor sapte cluburi a fost aprobata cu 189 de voturi pentru, 14 abtineri si 21 de voturi impotriva. Resemnat, "Corleone" a parasit Casa Fotbalului, renuntand sa mai participe la partea a doua a lucrarilor.

VICTORIE. Dupa ce a obtinut o prima victorie, prin desfiintarea comisiilor LPF, presedintele Rapidului a punctat din nou, fiind ales, alaturi de administratoruldelegat al lui Dinamo, Cornel Dinu, reprezentantul Diviziei A in Comitetul Executiv. "Cei pe care i-am ales sunt cei mai buni pentru a ne reprezenta", a punctat unul dintre liderii cei mai importanti, Jean Padureanu.

"Nu comentez eu declaratiile domnului Dumitru Dragomir. Oricum, el nu si-a pierdut puterea, pentru ca el nu dirija, ci supraveghea activitatea forurilor de la LPF. L-am ajutat, fiindca asa va reusi sa iasa la pensie mai usor. Nu-l va mai trage nimeni la raspundere pentru deciziile comisiilor. Despre Cooperativa? N-am auzit de asa ceva"
Jean Padureanu

"Nu cred ca am castigat nici o batalie. Eu am avut un singur carton cu care am votat. Ce puteam sa fac mai multe cu el? Oricum, sunt la prima Adunare Generala. Este normal sa voteze toata lumea, pentru ca nu suntem batuti in cuie in Divizia A. N-a fost nici un complot. Prin aceasta decizie fotbalul romanesc se indreapta spre bine"
Ioan Becali


Dialog ca la piata

Inainte sa se supuna la vot amendamentul in urma caruia Comisiile LPF sa fie desfiintate, intre Dumitru Dragomir, de o parte, si Vasile Siman si Ioan Becali, de cealalta, s-a nascut dialogul:

Dragomir: Se face iar Cooperativa. Supuneti la vot un jaf la fotbal. Sa va aduceti aminte ce va spun acum! De ce se voteaza pe gasca? Este o gasca care influenteaza Adunarea Generala. Faceti iar Cooperativa!

Siman: Hai, dom’le, sa votam, ca asa este normal. LPF este afiliat la FRF si se supune statutelor acestui for.

Dragomir: Dumneata sa taci ca nu ai voie sa vorbesti!

Siman: Sunt membru in Adunarea Generala a FRF si am drept de vot.

Dragomir: Dumneata esti geambas de fotbalisti, nu presedinte de club.

Siman: Dar dumneata cine esti?

Dragomir: Taci, ba, din gura...!

Ioan Becali: Hai sa supunem la vot. Ce o tot frecam atat?

Dragomir: "Siman vinde jucatori ca pe cartofi"

Iritat peste masura de implicarea presedintelui Sportului Studentesc, Vasile Siman, in disputa referitoare la comisii, Dragomir a izbucnit in pauza lucrarilor: "Adunarea a fost condusa de un om, Ioan Becali. A reusit sa-i manipuleze pe toti, ajutat de unul de la Divizia B, samsar de jucatori, pe care ii vinde ca pe cartofi. Fotbalul romanesc a ajuns sa fie condus de doi-trei vanzatori de fotbalisti. Becali e prietenul lui Mircea Sandu si au luat ei puterea. M-a surprins si reactia lui Padureanu, dar el are afaceri cu Rapidul si era normal sa le faca jocurile". Replica celui vizat de "Corleone " a fost moale: "Eu nu sunt de teapa lui Dragomir si numai cei slabi jignesc"

Cearta de la bufet

Desi au cautat sa se evite pe parcursul sedintei, Ioan Becali si Dumitru Dragomir au dat nas in nas intr-una dintre pauze, la intrarea in bufetul amenajat special pentru participanti: "Bravo, Giovanni! Ai castigat, tu esti singurul castigator", l-a abordat "Corleone" pe conducatorul giulestean. "Nu e adevarat! Asa e democratic", a replicat Becali. "Democratie pe dracu’! Ai reusit sa-l transformi pe Mircea Sandu intro marioneta! Au ajuns astia de la Diviziile C si B sa ne conduca pe noi. Ce treaba are fotbalul feminin cu Liga? Femeile pot sa ne faca doar cafele", a "impuns" din nou Dragomir. "Taci din gura, ca pe tine la Primarie o sa te voteze tot astia de la B si C! Pe tine te voteaza Parlamentul sau saracia", a punctat Becali. "Pe mine ma voteaza oamenii saraci, dar aia cinstiti", a raspuns "Corleone " in timp ce urca scarile spre iesirea din Casa Fotbalului. Simtindu-se invins, acesta s-a intors din drum si a inceput sa urle: "In ritmul asta, nu o sa mai dureze mult pana o sa reinfiintati o alta Cooperativa!".
( SORIN ANGHEL, MIHAI IGROSANU )

×