x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bobby Fischer este amenintat cu puscaria

Bobby Fischer este amenintat cu puscaria

23 Iul 2004   •   00:00

Fostul campion mondial la sah Bobby Fischer risca sa stea ani buni dupa gratii daca Japonia il expulzeaza in Statele Unite.

INAMIC. Chiar daca este unicul american care a intrat in randul celor mai buni sahisti ai lumii, Fischer a reusit sa se transforme in 1992 intr-un inamic al autoritatilor de la Washington. El a indraznit atunci sa mearga in fosta Iugoslavie, unde avea programata o partida cu fostul campion sovietic Boris Spasski. In 1992 insa, impotriva Iugoslaviei erau impuse numeroase sanctiuni internationale, iar cetatenilor americani le era interzis sa faca vreo afacere sau sa participe la vreo actiune care sa le aduca vreun profit aici. Fischer a castigat meciul si a incasat peste 3 milioane de dolari. Numai ca s-a pus rau cu justitia de acasa, care acum este la un pas de a-l pedepsi cu puscaria.

PASAPORT. El a fost retinut saptamana trecuta de biroul pentru imigratie din Japonia dupa ce s-a constatat ca fostul campion nu mai are pasaport valid. Potrivit legii, el trebuie expulzat in tara de origine. Fischer ar mai avea o scapare daca o a treia tara ar accepta sa-i acorde azil politic. (Lavinia Tudoran)

×
Subiecte în articol: sport