x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Box - Lucian Bute este mai motivat ca niciodată - "Voi lua titlul"

Box - Lucian Bute este mai motivat ca niciodată - "Voi lua titlul"

de Vlad Ionescu    |    19 Oct 2007   •   00:00
Box - Lucian Bute este mai motivat ca niciodată - "Voi lua titlul"

In zori, la Montreal, Lucian Bute va incerca să devină al treilea pugilist romăn care cucereşte titlul mondial la profesionişti, după Leonard Doroftei şi Mihai Leu.

In zori, la Montreal, Lucian Bute va incerca să devină al treilea pugilist romăn care cucereşte titlul mondial la profesionişti, după Leonard Doroftei şi Mihai Leu.

Bute va boxa pentru centura de campion al lumii la categoria supermijlocie, versiunea IBF, impotriva columbianului Alejandro Berrio, deţinătorul titlului. "Berrio este un boxer foarte dur. Loveşte puternic cu ambele măini şi işi schimbă mereu poziţia. Este cel mai greu adversar, pentru că, in momentul de faţă, este deţinătorul centurii mondiale, dar promit că la ora meciului o să fiu in cea mai bună formă şi o să aduc centura mondială in Romănia", a declarat Lucian.

PALMARES. In vărstă de 27 de ani, Bute este neinvins la profesionişti, fiind plasat pe locul 4 in lume la categoria supermijlocie de revista The Ring Magazine. I se spune "Mister KO", pentru că a căştigat 16 din cele 20 de meciuri disputate pănă acum inainte de limită. A devenit challenger oficial la 15 iunie, cănd l-a invins la puncte, tot la Montreal, pe camerunezul Sakio Bika. Mai in vărstă cu patru ani, Alejandro Berrio a devenit campion mondial in luna martie, cănd l-a bătut pe germanul Robert Stieglitz. A disputat 30 de meciuri, din care a căştigat 26 (25 prin KO) şi a pierdut 4. Faptul că meciul se va disputa la arena Centre Bell reprezintă un avantaj pentru pugilistul nostru. El insuşi recunoaşte că se simte foarte bine aici: "Imi place atmosfera care domneşte atunci cănd aud 10.000 de oameni care imi scandează numele". Biletele, care au costat intre 50 şi 400 de dolari, s-au văndut in totalitate. In ţară meciul va fi transmis in direct sămbătă dimineaţă, de la ora 5:00, de Pro TV şi de Radio Romănia Actualităţi.

Romănul e văzut favorit

Cei doi boxeri vor lupta cu mănuşi marca Reyes, total diferite de cele cu care Bute este obişnuit, dar preferate de columbian. Romănul foloseşte de obicei mănuşi Winning, ceva mai groase, care ii oferă o mai bună protecţie a măinii, insă clubul Interbox a fost obligat să accepte pretenţiile lui Alejandro Berrio pentru ca meciul să se perfecteze. "Boxerii care lovesc puternic adoră aceste mănuşi", a declarat antrenorul lui Lucian, Stephane Larouche. Pugilistul american Carl Handy, care a boxat atăt cu Bute, căt şi cu Berrio, fiind invins de amăndoi inainte de limită, il vede pe romăn favorit. "Nu m-ar surprinde dacă Bute va căştiga prin KO. Berrio este periculos, loveşte foarte dur, este un luptător. Am luptat cu Berrio. Are pumnul mai greu decăt Bute, dar romănul m-a trimis de două ori la podea. Bute m-a oprit in repriza a 4-a, cu Berio am ajuns in a 8-a."

×
Subiecte în articol: sport bute berrio