x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport BOX PROFESIONIST. Adrian Deaconu este campion mondial interimar la semigrea, versiunea WBC!

BOX PROFESIONIST. Adrian Deaconu este campion mondial interimar la semigrea, versiunea WBC!

19 Apr 2008   •   00:00

Pugilistul roman a cîştigat la puncte meciul disputat cu americanul Chris Henry la Sala Polivalenta din Bucuresti simbata noaptea.


Pugilistul roman a cistigat la puncte meciul disputat cu americanul Chris Henry la Sala Polivalenta din Bucuresti simbata noaptea.

Cei trei judecatori de margine i-au atribuit victoria lui Adrian Deaconu in unanimitate: 116-113, 115-113, 115-113.

Meciul, care s-a intins pe durata a 12 runde, a fost unul extrem de spectaculos si a fost controlat in cea mai mare parte a sa de pugilistul roman. Sustinut din tribune de 6.000 de conationali entuziasti, Deaconu nu i-a oferit prea multe sanse oponentului sau, Henry fiind pus adesea in dificultate de loviturile boxerului nostru. Americanul a dat insa dovada de o rezistenta iesita de comun, chiar daca multe dintre croseele de dreapta ale lui Deaconu l-au lovit in plin. Mai mult decit atit, Henry a fost foarte aproape sa profite de starea de oboseala a lui Deaconu. Finalmente, in ultima repriza, "Rechinul" Deaconu, incurajat frenetic de asistenta, a reechilibrat disputa si a devenit astfel campion mondial interimar la categoria semigrea a versiunii WBC, cea mai importanta versiune a boxului profesionist.



La meci a asistat si presedintele Romaniei, Traian Basescu. Seful statului a stat in aceeasi loja cu presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, si cu primul campion mondial dat de tara noastra in boxul profesionist, Mihai Leu.

×
Subiecte în articol: sport deaconu