x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bute îşi pune centura în joc în faţa unui american de 37 de ani

Bute îşi pune centura în joc în faţa unui american de 37 de ani

de Jurnalul National    |    12 Ian 2008   •   00:00
Bute îşi pune centura în joc în faţa unui american de 37 de ani
Sursa foto: Rompres/

Lucian Bute îşi va apăra la 29 februarie centura de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF. Pugilistul român îl va întâlni pe experimentatul boxer american William Joppy.

Lucian Bute îşi va apăra la 29 februarie centura de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF. În gala care va avea loc la Centre Bell din Montreal, pugilistul român îl va întâlni pe experimentatul boxer american William Joppy.

La conferinţa de presă de ieri, Bute a spus că se simte ca un student în faţa unui boxer de calibrul lui Joppy şi că va avea multe de învăţat de la sportivul de 37 de ani. “Sunt mândru şi bucuros că îmi voi apăra pentru prima dată centura aici, la Montreal, în faţa fanilor mei. Adversarii mei de până acum au fost aleşi astfel încât să progresez şi să fiu din ce în ce mai bun. Şi, chiar dacă acum sunt campion mondial, mă simt mai mult ca un student în faţa unui boxer de talia lui William Joppy. Are multă experienţă, a boxat împotriva unor pugilişti buni, precum Felix Trinidad, Bernard Hopkins şi Jermain Taylor. După acest meci voi fi un boxer mai bun”, a spus Bute. Şi antrenorul românului, Stephan Larouche, este optimist în privinţa deznodământului partidei. “La începutul meciului, Joppy va fi profesorul, iar Lucian va fi elevul. La final, sperăm ca rolurile să fie inversate”, a spus Larouche.

Interesul pentru întâlnirea Bute – Joppy este uriaş. Până ieri au fost vândute mai mult de 7.000 de bilete, clubul canadian InterBox, la care este legitimat românul, fiind nevoit să suplimenteze liniile telefonice la care se fac rezervările. Lucian va efectua prima perioadă de pregătire în Mexic, unde va pleca astăzi, împreună cu antrenorul Larouche.

 

Adversar

Campion mondial timp de opt ani, între 1996 şi 2003, la categoria mijlocie, versiunea WBA, William Joppy nu îi dă nici o şansă lui Bute pentru disputa de la 29 februarie: “Nu vin la Montreal ca turist. Cine vorbeşte de mine la trecut ar trebui să vadă că am câştigat ultimele cinci întâlniri prin KO. Experienţa mea este net superioară, iar Lucian Bute va fi învins în acest meci. Este un pugilist bun, dar nu văd cum m-ar putea bate”. Renumit pentru loviturile puternice executate cu ambele braţe, Joppy are în carieră 39 de victorii (30 prin KO) şi doar patru înfrângeri.

×
Subiecte în articol: sport bute joppy