x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Casper Ruud anunță că ia o pauză după Australian Open

Casper Ruud anunță că ia o pauză după Australian Open

de Redacția Jurnalul    |    04 Ian 2023   •   19:00
Casper Ruud anunță că ia o pauză după Australian Open

Casper Ruud, numărul 3 mondial, a anunțat că va lua o pauză după Australian Open și că atunci intenționează să facă de fapt presezonul pentru sezonul 2023. După un sezon 2021 excelent, Ruud s-a bucurat de un sezon 2022 și mai bun, anul trecut ajungând în primele două finale de Grand Slam.

După un loc doi la ATP Finals la sfârșitul lunii noiembrie, Ruud a mers în America de Sud pentru o serie de meciuri demonstrative împotriva lui Rafael Nadal. Astfel că nu a avut prea mult timp să se odihnească sau să lucreze la jocul său și plănuiește să își odihnească corpul după primul Grand Slam al sezonului 2023.

"Un an calendaristic normal în tenis, dacă joci un turneu în fiecare lună, atunci sezonul durează 10 luni și jumătate. Nu este deloc sănătos pentru organism.

Nu există turnee majore în februarie și, prin urmare, voi folosi acest timp pentru a-mi antrena fizicul și voi folosi de fapt acea lună ca un fel de "pre-sezon", pe care în mod normal l-aș avea în decembrie. S-au întâmplat multe în decembrie, inclusiv călătoria în America de Sud cu Nadal.

Am încercat să continui și m-am gândit că Australian Open 2023 va fi ultimul turneu înainte de a lua o mică pauză de turnee. Când voi face schimbarea pe care o fac acum, sezonul va fi scurtat la opt luni și jumătate.

Și asta e suficient de mult timp. Va fi interesant de văzut dacă va merge bine, dar merită cel puțin să încercăm", a declarat Ruud, citat de tennisworldusa.org. Între timp, Ruud a dat startul sezonului 2023 la United Cup, iar săptămâna viitoare va juca și la Auckland.

Apoi, va merge la Melbourne pentru Australian Open, care va avea loc în perioada 16-29 ianuarie. După Australian Open, planul lui Ruud este să revină în acțiune la Indian Wells Masters, care începe pe 8 martie.

Astfel, Ruud nu va participa la turnee timp de cel puțin 40 de zile după ce își va încheia turneul de la Melbourne.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Casper Ruud australian open