x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cazul Mutu: Azi e prima înfăţişare

Cazul Mutu: Azi e prima înfăţişare

de Delia Gomoescu    |    03 Mar 2010   •   00:00
Cazul Mutu: Azi e prima înfăţişare
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Adi Mutu se va prezenta astăzi în faţa procurorului antidoping pentru prima audiere în cazul "sibutramina". Avocaţii săi speră să demonstreze că jucătorul a luat fără intenţie substanţa interzisă.

Zi de importanţă maximă pentru Adrian Mutu. Atacantul Fiorentinei este aşteptat astăzi la Roma, la sediul Procuraturii antidoping, unde cu începere de la ora 16:00 va fi audiat de procurorul-şef Ettore Torri. Avocaţii "Briliantului" au pregătit în detaliu apărarea şi vor încerca să demonstreze buna credinţă a jucătorului.

Dacă vor dovedi că Mutu a luat fără intenţie pastilele care conţineau sibutramină, sancţiunea ar putea consta doar într-o amendă usturătoare şi maximum trei luni de suspendare. Problema este însă recidiva. Reprezentanţii românului se tem că procurorii vor lua în calcul şi episodul Chelsea, caz în care pedeapsa ar putea fi mult mai dură: între unu şi patru ani de suspendare.

VERDICT PÂNĂ LA SFĂRŞITUL LUNII
Nino D'Arrivo, unul dintre avocaţii lui Mutu, a explicat pentru Radioblu cum se vor desfăşura lucrurile. "Această audiere în faţa procurorului antidoping este utilă pentru a înţelege motivele pentru care jucătorul a luat substanţa respectivă. Vom aduce şi ambalajul pastilelor pentru a demonstra că sibutramina nu era trecută pe eticheta produsului. Este fundamental să dovedim că nu a avut intenţia să ia o substanţă interzisă.

De asemenea, vom afla dacă Procuratura consideră că Mutu este recidivist. Noi sperăm să nu se întâmple asta, pentru că ar fi foarte grav", a spus reprezentantul românului, care a adăugat că speră ca audierea finală să aibă loc până la sfârşitul lunii martie. Cât despre moralul lui Mutu, Nino D'Arrivo a adăugat: "E liniştit şi încrezător şi abia aşteaptă să poată clarifica situaţia împreună cu organele competente".

×
Subiecte în articol: sport italia proces adi mutu dopping