x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CCA - Ierarhiile lui Craciunescu

CCA - Ierarhiile lui Craciunescu

de Vicentiu Neagoe    |    16 Iun 2005   •   00:00
CCA - Ierarhiile lui Craciunescu

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu, a declarat ieri ca Alexandru Tudor a fost desemnat arbitrul sezonului abia incheiat.

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu, a declarat ieri ca Alexandru Tudor a fost desemnat arbitrul sezonului abia incheiat.
"In unanimitate, Tudor a fost pe primul loc, urmat de Corpodean si pe trei, la egalitate, de Salomir si Coltescu. Noi nu le putem da decat o cupa si cate o felicitare, iar sponsorul va veni pentru cei patru cu niste premii", a spus Craciunescu.

GRUPE. Presedintele CCA a anuntat ca lotul national a fost impartit in doua grupe: astfel, din prima fac parte 25 de arbitri, care vor conduce meciuri doar in Divizia A, iar in a doua grupa exista arbitri cu potential de Divizia A, dar care vor arbitra in Divizia B. Printre cei 25 de arbitri din prima grupa se numara consacratii Cristian Balaj, Augustus Constantin, Marian Salomir, Alexandru Tudor, Sorin Corpodean, dar si fiul sefului CCA, Teodor Craciunescu, dar si surprizele Sorin Utica, Daniel Deca si Adrian Stanescu. "Sunt vreo zece arbitri din lotul A care nu se stie daca mai pot face fata in lotul national. Dupa 4-5 etape este posibil sa fie retrogradati. Cei care vor gresi grav nu vor merge la Divizia C, ca Ionica Serea, ci vor fi exclusi direct din arbitraj", a spus presedintele CCA.

TESTE
Craciunescu a mai anuntat ca, din sezonul viitor, arbitrii romani vor fi supusi unor teste psihologice obligatorii. "Profesorul universitar Marius Florea va investiga toti arbitrii romani din punct de vedere psihologic. Va fi o testare foarte amanuntita si obligatorie. Cine nu face testul nu va arbitra. Ne va ajuta sa evaluam potentialul arbitrilor, vom vedea astfel daca ei pot conduce meciuri dificile", a afirmat Craciunescu. Seful CCA a precizat ca Marius Florea a fost fotbalist si a adaugat ca testul se practica si in alte tari cu fotbal dezvoltat.

×
Subiecte în articol: sport craciunescu