x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cfr Cluj – Chelsea: Ardealul este în fierbere

Cfr Cluj – Chelsea: Ardealul este în fierbere

de Marius Mihalcea    |    30 Sep 2008   •   00:00
Cfr Cluj – Chelsea: Ardealul este în fierbere

Clujenii visează frumos şi, după victoria de la Roma, vor să o încurce şi pe finalista ultimei ediţii a Ligii Campionilor.



Clujenii visează frumos şi, după victoria de la Roma, vor să o încurce şi pe finalista ultimei ediţii a Ligii Campionilor.

Fan declarat al lui Chelsea, preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, crede că un rezultat pozitiv în confruntarea de mâine ar deschide porţile echipei sale spre primăvara europeană. "Ne aşteaptă o partidă mai grea decât la Roma, pentru că uneori e mai dificil să joci acasă. Chelsea este o superechipă, cu jucători pe care lumea îi ştie pe de rost. Dacă luăm punct sau puncte vom face un pas important către obţinerea cel puţin a locului trei în grupă. E greu, aproape imposibil, avem nevoie şi de noroc, dar vom încerca", a spus Mureşan. Europa fotbalistică nu a rămas fără reacţie după succesul de la Roma, astfel că meciul va fi urmărit de mai mulţi scouteri ai unor echipe de top. "În Champions League, lumea se uită cu alţi ochi la tine. Îţi creşte valoarea automat când ajungi aici. Cred că valoarea jucătorilor noştri este de cinci-şase ori mai mare faţă de preţul cu care i-am cumpărat", este de părere oficialul clujean. Interesul în jurul partidei este enorm, CFR primind solicitări pentru bilete din toate judeţele Ardealului, dar şi din alte colţuri ale ţării. Din vânzarea pachetelor pentru meciurile din Ligă s-au încasat două milioane de euro. Au mai rămas vreo 4.000 de bilete, care pot fi cumpărate şi mâine.


Fluieră Florian Meyer

Partida de mâine va fi condusă de o brigadă de arbitri din Germania, avându-l la centru pe Florian Meyer, asistat la cele două linii de Sonke Glindemann şi de Detlef Scheppe. Arbitru FIFA din anul 2002, Florian Meyer a arbitrat până acum doar două meciuri ale unor echipe româneşti în cupele europene, neavând o mână prea bună. În sezonul 2003-2004, el a condus meciul FC Liverpool – Steaua, 1-0, iar în sezonul 2006-2007 a arbitrat partida Steaua – FC Sevilla, 0-2, ambele din Cupa UEFA.  


Au ajuns aseară

Londonezii au sosit la Cluj aseară şi s-au cazat la Hotelul Opera Plaza. Astăzi, la ora 18:00, oaspeţii au programat antrenamentul oficial, urmat de cel al clujenilor. La meci şi-au anunţat prezenţa 1.200 de suporteri londonezi, care vor fi însoţiţi de şase poliţişti. În ceea ce-l priveşte pe Roman Abramovici, nimic nu este încă sigur. "Probabil că va veni înainte de meci şi va pleca imediat după", a spus Iuliu Mureşan. Chelsea abordează meciul cu CFR din postura de lider în Premier League. "Albaştrii" au învins în ultima etapă cu 2-0 pe Stoke City, în deplasare, meci în care ivorianul Drogba a fost pentru prima oară titular în acest campionat. Antrenorul Felipe Scolari are destule probleme de efectiv, Deco şi Carvalho fiind accidentaţi, în timp ce Joe Cole şi Salomon Kalou sunt incerţi.


  • Corespondenţă din Cluj

×
Subiecte în articol: sport