x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cfr Cluj – Chelsea: Ciocnire cu un colos al Europei

Cfr Cluj – Chelsea: Ciocnire cu un colos al Europei

de Marius Mihalcea    |    01 Oct 2008   •   00:00
Cfr Cluj – Chelsea: Ciocnire cu un colos al Europei

Meciul cu finalista ediţiei trecute a Ligii nu-l sperie foarte tare pe Maurizio Trombetta, care la conferinţa de presă de ieri a dezvăluit chiar şi formula de start, aceeaşi din partida de la Roma.



Meciul cu finalista ediţiei trecute a Ligii nu-l sperie foarte tare pe Maurizio Trombetta, care la conferinţa de presă de ieri a dezvăluit chiar şi formula de start, aceeaşi din partida de la Roma.
CFR Cluj se aşază astăzi pentru a doua oară la masa bogaţilor. De data aceasta însă, într-o companie şi mai selectă. Spre deosebire de vicecampioana Italiei, AS Roma, Chelsea este o prezenţă constantă în fazele superioare ale celei mai puternice competiţii intercluburi din lume, în afara finalei pierdute în primăvară în faţa lui Manchester United, gruparea londoneză oprindu-se în două rânduri în semifinale, în 2005 şi în 2007.


Mizează pe contraatac

Chelsea va aborda partida de la Cluj fără trei nume grele, Deco, Joe Cole şi Drogba, însă această situaţie nu-l linişteşte pe antrenorul Clujului, Maurizio Trombetta. "Nu cred că Chelsea poate acuza în vreun fel aceste trei absenţe, fiindcă ei dispun de mulţi alţi jucători care pot oricând să-i înlocuiască pe cei care nu pot evolua. Absolut toţi jucătorii de la Chelsea pot fi decisivi. Toţi jucătorii lor au capacitatea de a finaliza, dar eu sper să-i surprindem pe contraatac, deşi, recunosc, nu am găsit puncte slabe la Chelsea", a comentat tehnicianul italian. Chiar şi aşa, Trombetta este totuşi optimist: "Băieţii mei s-au pregătit bine în ultimele zile. M-am decis şi în privinţa echipei pe care o voi trimite în teren, iar dacă nu vor apărea probleme, aceasta va fi aceeaşi din meciul de la Roma. Oricum, chiar dacă ne onorează faptul că suntem la egalitate de puncte cu Chelsea, nu ne facem deocamdată calcule, pentru că suntem abia la a doua partidă din Liga Campionilor. Sigur este doar că vom da totul ca să obţinem un rezultat bun!". Legat de tactica pe care o va adopta, italianul a spus: "Nu vom juca nici defensiv, nici ofensiv, nu ne vom concentra numai pe una dintre aceste faze. E drept, o să punem totuşi puţin mai mult accent pe apărare".


Gabi Mureşan: Să-şi ţină tricourile!

Mijlocaşul CFR-ului Gabriel Mureşan râvneşte la puncte, nu la echipamentul de joc al vedetelor lui Chelsea

  • O vreme te-ai lăsat de fotbal, acum joci cu Roma şi cu Chelsea. Cum e?
În urmă cu şase-şapte ani nu mă aşteptam la aşa ceva, dar acum ştiu că prin muncă se poate orice.

  • Cu cine ţi-ai dori să faci schimb de tricouri la final?
Cu Lampard, care din punctul meu de vedere este un jucător complet.

  • Bine, dar şi alţi colegi de-ai tăi vor să obţină tricoul lui Lampard…
Atunci să-l ia ei! Eu îmi doresc să luăm un punct, pentru că un egal ar fi pentru noi cât o victorie, iar englezii să-şi ţină tricourile. Vreau să fiu fericit după acest meci, iar un simplu schimb de tricouri, chiar şi cu nişte jucători de clasă, nu mă poate face să ating această stare.

  • Rişti un pronostic?
Putem pierde cu 3-0, dar putem şi câştiga. Nu mai e vorba de bani, de prime, totul ţine de concentrare, de forma în care ne vom afla la ora meciului. Sper să repet prestaţia de la Roma, iar colegii mei să arate şi ei aceeaşi disponibilitate la efort.


La şantierul din Gruia încă se toarnă asfalt

Cu ceva mai mult de 24 de ore până la ora de start a meciului cu Chelsea, Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" şi împrejurimile acestuia se aflau în plin proces de cosmetizare. Iar dacă pe stâlpii de iluminat de pe străzile din preajma arenei din Gruia erau arborate deja drapelul României şi cel al Uniunii Europene, în spatele tribunei a doua, calea de acces către sala unde au avut loc conferinţele de presă ale antrenorilor celor două echipe, se turna asfalt. În interiorul stadionului, la fel, un furnicar de muncitori. Unii zugrăveau, alţii sudau, câţiva fixau la fiecare scaun în parte steguleţe în culorile alb şi vişiniu. "E normal ceea ce se întâmplă, fiindcă ne dorim să ne prezentăm foarte bine la primul nostru meci pe teren propriu din Liga Campionilor. Nu am dormit decât patru ore azi-noapte, asta pentru că nu toate lucrurile sunt puse la punct, dar vă asigur că la ora jocului totul va fi în regulă. Toată lumea care munceşte aici o face cu sufletul şi nu are cum să nu iasă bine", a spus ieri preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, care a supervizat şi lucrările.


Frustrarea lui Ioan Andone

Fostul tehnician al "ceferiştilor" Ioan Andone, care a reuşit eventul în Gruia şi, implicit, calificarea directă în grupele Ligii Campionilor, a refulat ieri la adresa conducătorilor lui CFR, după ce aceştia l-au demis acum o lună. "Când am acceptat să preiau echipa, am vrut să demonstrez că sunt antrenor şi că pot repeta performanţele de la Dinamo. După ce reuşeşti un event, urmează un recul. Dar echipa a jucat slab trei meciuri, iar Paszkany mi-a spus «La revedere». Asta a fost tot. Toată viaţa o să am regrete că nu antrenez în prezent pe CFR, în Liga Campionilor", a declarat "Ando" la GSP TV PLUS. El a continuat: "Limitele mele sunt foarte mari, nu sunt reduse, că de-aia le-am adus titlul şi Cupa". Referitor la actualul tehnician al clujenilor, Andone a răbufnit: "Victoria de la Roma mi se datorează şi mie în mare măsură. Ce putea să facă Trombetta în 14 zile? A schimbat un singur jucător, pe Gabi Mureşan. Jocul a fost însă urmarea pregătirii de vară, efectuată de mine, altfel nu puteau să domine fizic o echipă ca AS Roma. Dar las la latitudinea adevăraţilor suporteri ai CFR-ului să judece ce merite am avut eu în performanţele acestei echipe. Nu ca aceia puşi de alţii să mă conteste". Andone este ofertat de Dnepr Dnepropetrovsk: "Un impresar m-a contactat, i-am spus condiţiile mele şi acum aştept. Nu sunt disperat după bani. Dacă era aşa, rămâneam la Cluj şi-mi luam banii pe doi ani din contract".


"Fiecare echipă ştie totul despre cealaltă. Cunosc câţiva jucători de la CFR care au jucat în Portugalia de când eram eu acolo. Noi suntem un club mare şi va trebui să arătam asta. Noi câştigăm în Anglia pentru că ne respectăm adversarii, deci respectăm şi Clujul"
Felipe Scolari


"Adversarii noştri trag la poartă din toate poziţiile. Acesta e principalul pericol pentru mine"
Petr Cech


  • Corespondenţă de la Cluj

×
Subiecte în articol: sport roma chelsea