x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR Cluj - Mai au doi pasi pana la UEFA

CFR Cluj - Mai au doi pasi pana la UEFA

de Mihai Igirosanu    |    26 Iul 2005   •   00:00
CFR Cluj - Mai au doi pasi pana la UEFA

Dupa calificarea istorica in fata celor de la St. Etienne, ardelenii joaca maine prima mansa din semifinalele Cupei Intertoto.

CFR Cluj isi continua aventura in Cupa UEFA Intertoto, ajungand in semifinalele competitiei. Dupa eliminarea francezilor de la St. Etienne, urmeaza un adversar mai modest: Zalgiris Vilnius, din Lituania.

Elevii lui Dorinel Munteanu au fost primiti ca niste eroi de catre fani, la revenirea in tara. Maine, la Vilnius, ora 18:00, CFR da piept cu cealalta surpriza a competitiei, echipa lituaniana Zalgiris. Daca trec de acestia, romanii isi vor disputa locul in primul tur al Cupei UEFA cu Wolfsburg sau cu Lens.

"DIAVOLUL". Site-ul oficial al lui St. Etienne marseaza pe aportul de exceptie al veteranului Dorinel Munteanu: "Acest diavol de Munteanu a fost de temut", e titlul articolului. "Fuseseram preveniti, trebuia ca ei sa se fereasca de echipa romana care a eliminat pe Athletic Bilbao", se noteaza pe pagina de Internet a gruparii franceze.

REACTII. Antrenorul-jucator al CFR-ului, Dorinel Munteanu, deborda de fericire: "St. Etienne are jucatori foarte buni, dar, inainte de meci, le-am spus jucatorilor mei sa creada in sansa lor, deoarece pot invinge. Ne-am exploatat posibilitatile la maximum. Chiar daca am suferit, sunt mandru de jucatorii mei". "Situatia s-a intors in favoarea romanilor, care au stiut sa pastreze posesia balonului. Ei au multa pricepere si rautate. Ne-au fortat sa facem greseli inutile", a declarat antrenorul francezilor, Elie Baup.

DIN NOU IN LITUANIA
Imediat dupa finalul partidei, circa 200 de suporteri ai CFR-ului au navalit in Piata Avram Iancu din Cluj, unde au sarbatorit cu bere, sampanie si baie in fantana arteziana. Avionul cu care echipa CFR Cluj a revenit in Romania a facut escala la Timisoara, pentru ca antrenorul-jucator Dorinel Munteanu sa fie prezent la o nunta unde era nas. Initial, aeronava era programata sa aterizeze la Cluj la ora 01:00, dar, din cauza escalei la Timisoara, a sosit la ora 02:20. Clujenii au efectuat ieri-dimineata un singur antrenament in Romania inaintea plecarii spre Vilnius, prevazuta azi, la ora 18:00, cu o cursa charter. Zalgiris e intr-o forma slaba in liga interna, unde ocupa abia locul 9, din 10 echipe, dar are si trei restante. Ei au beneficiat de un culoar favorabil, pana in aceasta faza eliminand o echipa galeza, una letona si pe Aigaleo, din Grecia. Vetra, echipa eliminata de clujeni in primul tur, ocupa locul 4.

GLUMA SERIOASA


"E o performanta foarte mare pentru noi, mai ales ca, la inceput, am luat-o toti ca pe o gluma. Am avut incredere in noi si pentru asta ii multumim lui Dorinel Munteanu"
Vasile Jula
capitan de echipa CFR Cluj

TILI-GOL
Golgeterul clujenilor din Cupa Intertoto, atacantul Cosmin Tilinca (7 goluri), a spus ca doreste sa devina liderul competitiei: "Mai sunt meciuri si goluri de dat", a spus Tili-gol, fotbalistul cel mai aclamat de fani, alaturi de Dorinel Munteanu. Ofertat de Zenit St. Petersburg, Adrian Anca ezita sa plece: "Saptamana aceasta se decide daca plec sau nu la Zenit. Sincer, n-as vrea sa merg", a mentionat Anca, sub influenta performantei realizate la St. Etienne.
×
Subiecte în articol: sport cluj munteanu dorinel munteanu