x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cifrele nu conteaza

Cifrele nu conteaza

26 Mar 2004   •   00:00

Maine seara se va consemna cea de-a 110-a intalnire oficiala dintre Dinamo si Steaua, „cainii", avand doar 6 succese in plus fata de rivalii din Ghencea. Derby-ul are o incarcatura deosebita, statistica trecand pe plan secund

Dinamo nu a mai invins Steaua pe teren propriu de doi ani si jumatate. Ultima victorie a „cainilor" in Stefan cel Mare s-a consemnat la 3 noiembrie 2001, cand formatia antrenata la acea vreme de Cornel Dinu, ajuns intre timp administrator - delegat la Dinamo, s-a impus cu 2-0 prin golurile lui Adrian Mihalcea si Mugur Bolohan.

PREMIERA. In partida de maine este posibila si o premiera. Internationalul Dorinel Munteanu ar putea aparea pentru prima oara in cariera ca adversar al lui Dinamo. Ultima evolutie a acestuia intr-un derby Dinamo - Steaua s-a produs pe 25 aprilie 1993. Actualul stelist juca pe acea vreme la rivala din Stefan cel Mare, la finalul acelui campionat transferandu-se pentru 700.000 de dolari la Cercle Brugge.

SURPRIZA? Desi indisponibil in clipa de fata, nu este exclus ca „Munti" sa apara pe teren la intalnirea cu Dinamo, antrenorul Victor Piturca considerandu-l un jucator cheie in angrenajul Stelei. La antrenamentul de ieri, Dorinel a aparut pe teren, a efectuat cateva alergari usoare, dar semnele nu sunt prea bune pentru Piturca. Surse steliste sustin ca dupa cateva ture, internationalul a parut sceptic: „Nu cred ca pot sa joc", ar fi marturisit Dorinel celor din jur. Totusi, el continua tratamentul la clinica particulara a medicului nationalei, Pompiliu Popescu.
Paul Andone
Sorin Anghel

Ultimul Dinamo - Steaua in care a jucat Dorinel

Dinamo - Steaua 1-1 (0-0)

Stadion: „23 August" (actual „National" - Lia Manoliu)
Data: 25.04.1993
Sezonul: 1992 - 1993
Au marcat: Hanganu (’55) / Panduru (’73)

Dinamo: Prunea - Kadar, Mihali, Ad. Matei, Selymes - C. Pana, Cheregi, D. Timofte, D. Munteanu - Demollari, Hanganu. Antrenor: Alexandru Moldovan.

Steaua: Stangaciu - Sburlea, Dobos, Prodan, Filipescu (’62 I. Viorel) - Fulga (’71 Iftodi), Panduru, I. Stan, Galca - A. Andrasi, I. Dumitrescu. Antrenor: Anghel Iordanescu. Arbitru: Adrian Porumboiu


„De mic sunt dinamovist"

Daniel Iftodi este unul dintre putinii fotbalisti care au evoluat la cele trei mari echipe din Capitala, Steaua, Dinamo si Rapid. In prezent jucator la Gloria Bistrita, el spune ca va tine maine cu Dinamo.

  • Jurnalul National: Daniel, cum sunt aceste derby-uri?

    Daniel Iftodi: La un joc intre Dinamo si Steaua nu se tine cont de pozitia in clasament. Toti jucatorii se mobilizeaza la maximum si incearca sa dea totul. Nici primele nu prea mai conteaza, pentru ca toti se gandesc cum sa invinga.

  • Ai jucat la ambele echipe. Unde ti-a placut mai mult?

    La ambele m-am simtit excelent, pentru ca se cerea performanta.

  • De care derby iti amintesti cu cea mai mare placere?

    Cu siguranta de meciul in care Dinamo a invins Steaua dupa 9 ani, in Stefan cel Mare. Am castigat atunci cu 3-2, dupa un meci spectaculos, cel cu Tibi Lung in poarta stelistilor. Imi aduc aminte ca dupa ce a scapat in plasa mingea centrata de Florentin Petre, m-am dus si l-am pupat si i-am multumit pentru cadou.

  • Cu care dintre echipe tii?

    Sunt dinamovist de mic.

Paul Andone

„La Steaua am avut satisfactii mari"

Adrian Matei a jucat la toate formatiile din Capitala, implicit la Steaua si la Dinamo. Ajuns acum antrenor principal la FC Vaslui, Matei marturiseste ca sambata seara va fi de partea Stelei.

  • Jurnalul National: Adrian, cu cine vei tine sambata seara?

    Adrian Matei: Cu Steaua, pentru ca acolo am avut satisfactii mai mari. As vrea sa nu piarda Steaua ca sa ramana lupta la varf in continuare cel putin la fel de stransa ca si pana acum.

  • Unde te-ai simtit mai bine? La Dinamo sau la Steaua?

    Am stiut sa ma simt bine peste tot pe unde am fost.

  • Care era atmosfera inaintea meciurilor Dinamo - Steaua?

    Atunci parca erau orgolii mult mai mari. Acum mi se pare altfel, dar probabil ca din cauza faptului ca privesc aceste meciuri cu detasare.

  • Cand ai ajuns la Steaua nu ai avut probleme cu suporterii?

    Nu. Eu eram fundas, nu atacant. Nu dadeam goluri pentru ca nu ajungeam decat din greseala prin fata portii adverse. Peste tot pe unde am fost, fanii au vazut in mine un jucator care si-a aparat culorile echipei la care evolueaza.

Sorin Anghel

MM contra Craciunescu

Derby-ul de maine va fi condus de arbitrul Sorin Corpodean, care va fi ajutat de asistentii Marcel Savaniu si Adrian Vidan. Presedintele executiv al Stelei, Mihai Stoica, a ramas marcat de egalul formatiei sale in partida cu Rapid: „Nu pot sa fiu de acord cu Craciunescu, care a spus ca ne-a fost anulat corect un gol cu Rapidul. Salomir a gresit cu Dinamo si a fost trimis sa arbitreze in Divizia B. De ce nu s-a intamplat acelasi lucru si cu Anghelinei? In meciul de la Bacau nu a acordat Stelei o lovitura de la 11 metri clara ca lumina refectoarelor".

„Craciunescu trebuie sa se opreasca cu atitudinea anti-Steaua. Steaua considera ca era mai benefica invitarea unor arbitri straini la meciul Dinamo - Steaua pentru a-i proteja pe cei de la noi din tara"
Mihai Stoica, presedinte executiv Steaua

×
Subiecte în articol: sport steaua dinamo dinamo steaua