x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cine il prinde pe Dictator?

Cine il prinde pe Dictator?

22 Mar 2004   •   00:00

Michael Schumacher a castigat si Marele Premiu al Malaieziei, unde nici un pilot n-a reusit sa-i stea in cale. Germanul a luat astfel un avans de 7 puncte in clasamentul general al pilotilor.

Pilotul numarul 1 din „Marele Circ" a dominat ieri cursa de la Sepang (Malaiezia), obtinand cea de-a 72-a victorie a carierei si cea de-a doua din acest sezon. Pe pozitia secunda, la 5 secunde distanta, a sosit Juan Pablo Montoya (Williams), care s-a straduit, fara succes, sa-l depaseasca pe german pe parcursul celor 56 de tururi. Podiumul a fost completat de Jenson Button (BAR), revelatia din acest sezon a echipei motorizate de Honda. Brazilianul Rubens Barrichello, care a gresit inexplicabil la inceputul cursei, permitandu-le lui Montoya, Raikkonen si Button sa-l depaseasca, a terminat pe pozitia a patra.

PERIPETII. Ghinionistul cursei de ieri a fost Mark Webber, de la Jaguar, care sambata obtinuse locul doi pe grila de start. Australianul s-a ciocnit cu Ralph Schumacher, fiind nevoit sa intre mai repede la boxe, dupa ce unul din pneuri i-a explodat. Ziua „neagra" a tanarului pilot a culminat cu abandonul, situatie in care s-au mai aflat Kimi Raikkonen (McLaren), castigatorul de la Sepang de anul trecut, care nu a terminat nici o cursa in acest sezon, Ralph Schumacher (Williams) si Nick Heidfeld (Sauber).
(CARMEN PLESA)

Clasamentul pilotilor

1. Michael Schumacher 20
2. Rubens Barrichello 13
3. Juan Pablo Montoya 12
4. Jenson Button 9
5. Fernando Alonso 8
6. Jarno Trulli 6
7. Ralf Schumacher 5
8. David Coulthard 4
9. Felipe Massa 1

Clasamentul constructorilor

1. Ferrari 33
2. Williams-BMW 17
3. Renault 14
4. BAR-Honda 9
5. McLaren-Mercedes 4
6. Sauber-Petronas 1

Celelalte patru echipe din campionat n-au punctat in primele doua curse ale sezonului.

×
Subiecte în articol: sport